Het Belang van Limburg

Greg Van Avermaet kan de krachttoer van Tom Boonen uit 2012 evenaren

-

“Tot nog toe wel, hè. De E3 en Gent-Wevelgem heeft hij op zak. Nu nog de Ronde en Roubaix winnen en hij heeft zijn Vlaamse Grand Slam binnen. Nu ja, dat is gemakkelij­ker gezegd dan gedaan natuurlijk. Dat Greg in bloedvorm steekt, is echter kristalhel­der. Samen met Sagan toonde hij zich de sterktste op de Kemmelberg, en die liegt nooit. Van Avermaet reed Degenkolb klink uit het wiel. Alleen een allerbeste Sagan kon - vanuit zesde positie - nog de oversteek maken naar het achterwiel van de olympisch kampioen.”

“Wat Greg helemaal vleugels moet geven, is het feit dat zijn killerinst­ict op punt staat. Vrijdag in Harelbeke was niet hij maar Gilbert de sterkste vooraan. En toch klopte hij zijn voormalige ploegmaat, die zelf allerminst traag is. Hetzelfde geldt voor Naesen (vrijdag) en Keukeleire (zondag). Tweemaal maakte Van Avermaet het klinisch af. Greg heeft vorig voorjaar de goede flow gevonden en gaat dit seizoen vlotjes op dat elan verder. Rio heeft niet voor een ommekeer tussen zijn twee oren gezorgd want die klik is er eerder gekomen. Wel heeft die gouden medaille voor meer rust gezorgd. Dat en het feit dat de hiërarchie binnen BMC nu duidelijk is. Het is allen voor één, en die ene heet Van Avermaet. Dat maakt - hoe je ook draait of keert - toch een verschil in het hoofd.”

“Van Avermaet heeft zijn eerste topklassie­ker van 250 km beet. Alleen dat monument op zijn erelijst ontbreekt nog. Hoewel Gent-Wevelgem dicht tegen die status aanleunt. Nog een paar heroïsche zondagedit­ies en het is zover. En wat die plugstreet­s betreft... Na deze editie vallen er weinig conclusies te trekken. Ik kan er niet negatief over doen, maar meer dan een paar mooie plaatjes heeft het ook niet opgeleverd.”

Die gouden medaille heeft voor meer rust gezorgd. Dat en het feit dat de hiërarchie binnen BMC nu duidelijk is

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium