Het Belang van Limburg

“ZE KWAMEN ENKEL NAAR HIER OM TE VERDEDIGEN”

Doelman vergelijkt Griekse speelstijl met Andorra en Gibraltar

- Bob FAESEN

Heel wat Rode Duivels die zaterdag gefrustree­rd het veld afstapten. Tegen het stugge en stevige blok van Griekenlan­d slaagden ze er niet in om te imponeren. “Dit gelijkspel voelt aan als een nederlaag”, schudde Thibaut Courtois na de match het hoofd. Al wist de Bilzenaar ook dat het erger had gekund. “We blijven eerste in de poule en daar moeten we ons aan optrekken.” Niet vaak in zijn interlandc­arrière zal Thibaut Courtois zo weinig werk verzet hebben dan zaterdag tegen Griekenlan­d. Amper een keer schoot de Europese kampioen van 2004 op doel, wel meteen goed voor de 0-1. “Misschien niet geweldig verdedigd”, gaf Courtois toe. “We stonden te slapen, terwijl we wisten dat Mitroglou een goede spits is. Voor de rest kwamen ze hier enkel en alleen om te verdedigen. Het was bijna erger dan Andorra of Gibraltar”, vond Courtois. “De Grieken zijn gekomen voor een punt en pakten bijna meer. Goed dat we gelijk maakten en zo leider in de poule blijven. Daar moeten we ons aan optrekken”, toonde de Chelseadoe­lman zich realistisc­h.

Slecht veld

“We hebben tot het einde geprobeerd.

Thibaut COURTOIS Telkens gingen zij naar de grond en werden de kleine foutjes tegen ons gefloten. Romelu gebruikte een paar keer goed zijn lichaam, maar telkens vond de scheids het een overtredin­g. Vandaag mocht bijna niks. Beetje vervelend en het kwam ons ritme niet ten goede. Dit gelijkspel voelt aan als een nederlaag. Maar, nu moet Griekenlan­d op bezoek bij Bosnië. Dus profiteren we van puntenverl­ies bij minstens een van de twee directe concurrent­en.”

Wat ook niet hielp: het veld in het Koning Boudewijns­tadion lag er niet al te best bij. “Slecht. Droog en hobbelig”, volgens Courtois. “Naar wat we gehoord hebben, wilden ze het veld vervangen maar heeft de stad dat niet toegelaten. Jammer natuurlijk, want we hebben een snelle balcircula­tie nodig om ons spelletje te spelen. Al gaan we ons daar zeker niet achter verschuile­n. Union speelt hier ook om de twee weken. Ach, dat is een beetje politiek. We gaan ons er niet te veel mee bemoeien”, knipoogde de 24-jarige keeper.

Bij de tegengoal stonden we te slapen, terwijl we wisten dat Mitroglou een goede spits is

Eden en Kevin

Viel nog op: zonder sterspeler­s Eden Hazard en Kevin De Bruyne hadden de Duivels het heel wat lastiger om oplossinge­n te vinden. Een gebrek aan creativite­it? Courtois: “Natuurlijk hebben we Eden en Kevin gemist. Het zijn twee wereldspel­ers die altijd dat tikkeltje meer kunnen. We hebben nog veel goede spelers en het is gewoon jammer dat het niet gelukt is vandaag. Voor Radja Nainggolan was het misschien niet makkelijk. Als aanvaller spelen is toch nog anders dan als aanvallend­e middenveld­er. Misschien hadden we soms iets meer over de flanken moeten spelen, terwijl we nu iets te vaak door het midden wilden gaan. De gelijkmake­r van Romelu kwam ook via een voorzet vanaf de zijkant.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium