Het Belang van Limburg

“Willem II was juiste keuze”

Obbi Oulare begint met beloften aan nieuwe EK-kwalificat­iereeks Op één zege van EK

- Bob FAESEN

Na het debacle van de vorige EK-kwalificat­iecampagne beginnen de Belgische beloften vanavond tegen Malta aan een nieuwe kwalificat­iereeks. Eindbestem­ming is het Europees kampioensc­hap 2019 in Italië en San Marino. Onder de vele nieuwe namen in de Belgische selectie vinden we ook die van Obbi Oulare (21) terug, zoon van KRC Genk-icoon Souleymane en momenteel aan de slag bij het Nederlands­e Willem II. Voor het EK van komende zomer in Polen wisten de jonge Duivels zich niet te kwalificer­en. Na een teleurstel­lende 0 op 6 tegen godbetert Montenegro en Letland ontstond er een negatieve sfeer rond het elftal. Bondscoach Johan Walem liet verstaan dat de mentalitei­t van de talenten te wensen overliet. Met een nieuwe generatie probeert hij het EK van 2019 te halen. Tot de nieuwe lichting behoren KRC Genk-talenten Nordin

Jackers, Dries Wouters, Bryan Heynen en Siebe Schrijvers, maar ook Obbi Oulare. Zoon van Souleymane en op huurbasis actief bij Willem II.

Obbi, na het negativism­e rond de beloften is er sprake van een nieuw elan. Merk je dat?

“Tot nu toe is de sfeer goed. Iedereen is zeer enthousias­t en blij om hier te zijn. We leren elkaar steeds beter kennen, op en naast het veld. Het is fijn om er weer bij te zijn, want de laatste twee matchen miste ik door blessures.”

Jullie beginnen tegen Malta. Dat moet lukken, toch?

“Normaal wel, maar vorig jaar speelden we ook op Malta en kwamen we met de schrik vrij (2-3-winst, nvdr.). Het is altijd lastig tegen kleine ploegen. Ze gaan verdedigen. Dan moet je geduldig blijven, geen fouten maken en niet gaan twijfelen. Ook niet als het lang 0-0 blijft.” Ondanks een vervelende, late Italiaanse gelijkmake­r hebben de nationale U19 hun lot volledig in eigen handen om zich morgen te plaatsen voor het EK in Georgië. Daarvoor volstaat in Beveren (aftrap 19.00 uur) een zege tegen Ierland. De Ieren plaatsen zich alleen via een zege tegen onze landgenote­n, bij een gelijkspel komt ook Zweden nog in aanmerking voor het EK-ticket. Zaterdag

Het voorbije anderhalf jaar was lastig voor je. Hoe heb je dat ervaren?

“Het is een wet in het voetbal: soms speel je, soms niet. Daar zijn veel redenen voor, maar dat is verleden tijd. Nu speel ik veel in Nederland bij Willem II. Een opluchting. Daardoor zit ik ook weer bij de nationale ploeg. Misschien haal ik nog niet mijn beste niveau van bij Club Brugge, maar ik begin mij beter en beter te voelen.”

Ik speel veel bij Willem II, dat is een opluchting. Misschien haal ik nog niet mijn beste niveau van bij Club Brugge, maar ik begin mij beter en beter te voelen

Obbi OULARE

Mensen zeggen dan: ‘Oulare is te vroeg naar het buitenland gegaan’.

“Iedereen heeft daar zijn mening over. De Premier League is en was mijn droom. Watford betaalde in 2015 een serieuze transferso­m (bijna 9 miljoen euro, nvdr.) en ik kreeg er het nummer tien. Bovendien kwamen er bij Club Brugge twee spitsen bij. Alles leek perfect in zijn plooi te vallen. Achteraf gezien was dat toch niet het geval. Maar dat is voetbal. Je leert van de keuzes die je maakt.”

Je trok in januari op huurbasis naar Willem II, maar je kon ook naar STVV.

“Het klopt dat meerdere clubs interesse hadden, maar uit respect zal ik hun namen niet noemen. Ik denk dat ik met Willem II de juiste keuze heb gemaakt. De Nederlands­e competitie is een wereld van verschil met de Belgische. Een gesloten match heb ik er nog niet meegemaakt.”

Wat ben je volgend seizoen van plan?

“Ik heb nog vier jaar contract bij Watford. Ik ga ervan uit dat ik aan het einde van het seizoen met hen aan tafel ga zitten.” maakten de Limburgers Jens Teunckens en Zinho Vanheusden de 90 minuten vol tegen Italië. Van het Genkse trio vielen Seigers en Delorge in de slotfase in, Janssens bleef net als Kanarie Ryckaert op de bank.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium