Het Belang van Limburg

“Gewonnen op karakter”

Miners houden kansen op behoud gaaf

- Raf Comans

Shawn Mousseau

Tekende samen met

Steven

Audoor (21 punten waarbij 6x3) voor een verdiende derbyzege tegen Stevoort. Miste geen enkele van zijn 5 driepunter­s en scoorde 24 punten.

Dominique Pauwels

Stond aan het kanon bij

Lummen in de derby tegen DBC Houthalen B.

Door deze overwinnin­g blijft de ploeg van coach Van Crombrugge­n mooi tweede in de stand. Om de kansen op het behoud gaaf te houden moesten de Miners absoluut winnen in Arendonk. Met een sterke verdedigin­g legden ze de thuisploeg in het eerste kwart hun wil op, maar Arendonk - gecoacht door Limburger Rik Bongaerts - dichtte de kloof. Nadien ging het gelijk op tot 52-52 (35’). In trokken Quesnel en de Beringse luchtmacht Postelmans-Boutsen het laken definitief en verdiend naar zich toe. Glen Camps ontsnapte aan een uitsluitin­g en kwam er met een onsportiev­e fout van af.

money time

“Het was geen mooie wedstrijd, maar we hebben gewonnen op karakter”, stelde Mark Reynders, sportief manager van Beringen vast. “Dit is een perfecte stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet. Volgende week tegen Sobabee is het opnieuw van moeten.” Arnout Postelmans speelde een heel sterk vierde quarter, maar Pieter Boutsen was de revelatie van de avond. “Dit was nog maar mijn tweede match bij de A-ploeg. Ik ben in november vader geworden van een zoontje Lars en koos er voor om dit seizoen bij de B-ploeg te spelen”, glunderde de 22-jarige landbouwer uit Peer. “Dit was mijn beste match van het seizoen, maar dat is de verdienste van de ploeg en coach Kevin Comyn die voor een nieuwe drive heeft gezorgd.”

 ?? Foto SMB ?? Arnout Postelmans zoekt een uitweg.
Foto SMB Arnout Postelmans zoekt een uitweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium