Het Belang van Limburg

“Speelden zonder energie”

Cuva pakt pas in laatste quarter winst tegen piepjong Antwerp

- Johnny PEETERS

TOP DIVISION MEN 2B

LOMMEL PEPINSTER 87 65

Na een mindere eerste helft (4539) liet Lommel na de rust zien dat het terecht op de tweede plaats in de rangschikk­ing staat. Met mooie assists en snedig spel op aangeven van Hendrix werd het talrijk opgekomen publiek, waaronder een 55-tal vrijwillig­ers van de stad, vergast op aangenaam basket (24’ 6143). In de laatste 3 minuten van de wedstrijd mochten de jongeren van de B-ploeg opdraven en zij hielden deze keer, vooral verdedigen­d stand.

TOP DIVISION MEN 2B

TONGEREN NEUFCHÂTEA­U 84 94

Raymond Westphalen - met de hand in het gips in burgerkled­ij op de bank - nam afscheid van het thuispubli­ek en zijn spelerscar­rière. Hij wordt volgend seizoen coach van Hasselt B. De Tongerse B-ploeg speelde zaterdag gelijktijd­ig zodat de A-ploeg beperkt was in zijn rotaties. Toch bleef BKT collectief scorend goed meespelen. Het verschil bedroeg lange tijd slechts 2 à 3 punten, maar nadat Neufchâtea­u in het derde quarter uitliep naar 10 punten, was het over. Al naderde de thuisploeg nog enkele keren tot 5 punten.

Ronnie McCOLLUM Coach Cuva Houthalen Cuva Houthalen heeft met veel moeite de wedstrijd tegen Antwerp Giants gewonnen. Na snel spel van beide ploegen in de eerste helft stond Cuva op voorsprong, maar na rust nam Antwerp de match in handen. Pas in de laatste minuten begon de thuisploeg sterker te spelen en pakte het alsnog de overwinnin­g. Cuva begon niet goed aan de wedstrijd en liet te veel missers optekenen. Antwerp pakte de rebounds en liep 2-10 uit. Beide ploegen hielden het tempo hoog. Een sterke Van de Broeck en Peeters hielden de voorsprong voor de bezoekers recht ondanks weerwerk van Maesen en Clemente. “We waren niet klaar voor deze wedstrijd”, gaf Maesen toe. “Bij Antwerp waren de spelers van de A-ploeg er niet bij, waardoor we een heel jonge ploeg tegenover ons kregen. Wij stonden te veel stil in de aanval, gaven slechte passes en speelden zonder energie.”

Dunk

Koonings kon bij 23-23 toch gelijkmake­n. Cuva begon beter te verdedigen, zodat Antwerp verschille­nde balverliez­en leed. Via fast-breaks sloeg Snyers een kloof van negen punten (39-30). Koonings kon na rust met een driepunter nog voor 44-35 zorgen, maar de Giants reageerden met een 0-7 (44-42). Met vier driepunter­s op rij van Coppens nam het de wedstrijd helemaal in handen en ging het verder tot 48-55. In het laatste quarter zagen we een agressieve­r Antwerp. Cuva reageerde door beter te spelen en zo maakte Maesen de achterstan­d goed. Koonings zorgde voor 6560 en na een mooie steal van Snyers verzekerde Smith de overwinnin­g met een dunk.

“Als Antwerp op volle sterkte had aangetrede­n, hadden we dik verloren”, aldus Maesen. “Gelukkig konden we op het einde onze ervaring uitspelen en maakten we gebruik van de vrijworpli­jn.”

McCollum gefrustree­rd

“Ik ben absoluut niet tevreden over hoe we vandaag gespeeld hebben”, reageerde Cuva-coach Ronnie McCollum ontgoochel­d. “We werden gedurende 35 minuten van het veld gespeeld door hun kadetten- en juniorespl­oeg. Ik had al geen goed gevoel voor de wedstrijd in de kleedkamer. We waren te relaxed. Misschien wel omdat we wisten dat Antwerp niet op volle sterkte zou aantreden. We hebben niet op de details gelet. Ik vind het niet erg als de shots niet binnen vallen, maar de bal ging gewoon niet rond.”

“Dat we pas goed begonnen te spelen toen we achter stonden, is de reden waarom ik gefrustree­rd ben”, vervolgde McCollum. “Nu de play-offs eraan komen moeten we ons niveau opkrikken. We moeten van bij het begin van de wedstrijd op dat niveau kunnen spelen zodat het daarna veel gemakkelij­ker wordt om een voorsprong te behouden.”

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Jamal Smith zet zich door.
Foto RAYMOND LEMMENS Jamal Smith zet zich door.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium