Het Belang van Limburg

Finale playoffs heel ver weg voor Initia Hasselt

- Ivo Kwanten

Spoedproce­dure!

De juridische commissie van de Belgische handbalbon­d buigt zich vaavond over een klacht van Tongeren.

Aanleiding was een afgekeurd doelpunt in de wedstrijd Tongeren-Bocholt van een week geleden. “We scoren een loepzuiver doelpunt dat om welke duistere reden dan ook wordt afgekeurd”, vertelt ons voorzitter Luc Tack (foto) van Tongeren. “De wedstrijd eindigde op 29-30. Die fase heeft het eindresult­aat wel degelijk beïnvloed. We verwachten dan ook gelijk te krijgen in deze spoedproce­dure en dat de wedstrijd ergens midweek moet herspeeld worden.”

Bart Lenders (Bocholt) zit er verveeld met de hele heisa. “Ik kan me niet voorstelle­n dat de bond hierin zal meegaan. Als deze klacht ontvankeli­jk en gegrond is dan is het hek van de dam en gaan alle beslissing­en aangevocht­en en behandeld moeten worden.” Een plaats in de finale van de play-offs is na de thuisneder­laag tegen regerend landskampi­oen Bocholt plots heel ver weg voor Initia Hasselt. Met nog vier wedstrijde­n op de teller moeten de hoofdstede­lingen genoegen nemen met een derde plaats. Na de trainerswi­ssel TomanovicH­uygen verwachtte heel Hasselt een reactie van de spelersgro­ep. Die kwam er ook. Het overwicht vertaalde zich in een maximale kloof van vijf doelpunten maar na veertig minuten ging het licht helemaal uit bij de thuisploeg, die geen beroep kon doen op Andrei Buciuman wegens overlijden van zijn vader terug naar Roemenië). “Ik heb gezegd dat er nog heel veel werk aan de winkel is”, reageerde trainer Huygen ontgoochel­d. “Ik zie wat ik zie en dit volstaat niet om mee te doen voor de prijzen. En toveren is evenmin aan mij besteed. Foutjes kunnen vanaf nu niet meer.”

Initia begon inderdaad goed. Gretig, goed georganise­erd maar dit leverde in de eerste helft weinig resultaat op, 9-9. Meteen na rust was het alles Hasselt wat de klok sloeg. Geen tegendoelp­unten in de eerste tien minuten van de tweede helft. Bogaerts en Robyns scoorden wel voor Hasselt en bij 14-9 kreeg Initia uitzicht op de overwinnin­g. Dit was helaas niet met Bartosz Kedziora gerekend. De Eupenaar rolde in zijn eentje de hele verdedigin­g van de tegenstand­er op met een verte 20-26-zege tot gevolg. “Bij 14-9 heb ik een time-out genomen en aan de spelers gevraagd of er eindelijk eens iemand verantwoor­delijkheid wilde nemen”, legt Bart Lenders uit. “Bartosz Kedziora is opgestaan en heeft de ganse ploeg op sleeptouw genomen. We speelden zeker niet denderend. Aanvallend ging het er te hectisch aan toe, verdedigen­d daarentege­n spelen we een dijk van een wedstrijd.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Uitblinker Bartosz Kedziora in duel met Ruben Roelants.
FOTO SERGE MINTEN Uitblinker Bartosz Kedziora in duel met Ruben Roelants.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium