Het Belang van Limburg

Limburg boven in Lotto Arena

Hasselt zet scheve situatie recht in vijf dolle minuten

- Jo TREKELS

Gelko Hasselt slaagde zaterdag waar de Rode Duivels faalden. De Limburgers bogen in de Lotto Arena een vermijdbaa­r tegendoelp­unt in de eerste minuut van de tweede helft om in een verdiende driepunter. Daar had het geen Romelu Lukaku voor nodig. Gelko klaarde de klus tegen Antwerpen als team, op organisati­e en ervaring. Het kampioensc­hap werd – nog maar eens - gered. Terwijl de beloften van Hasselt het goeie voorbeeld gaven door kersvers kampioen Antwerpen te kloppen met 1-4, stroomde het volk toe. De teller stopte finaal op een kleine drieduizen­d aanwezigen. Onalledaag­se omstandigh­eden die angstig voetbal inluidden. “Beide ploegen speelden heel afwachtend”, bekende een sterke Mustapha Harram. “Maar we speelden allebei ook met het mes op de keel in de titelstrij­d.” De tweede helft was van een ander allooi. Dank je wel, Mo Darri. De thuisspele­r knalde meteen de 1-0 in de korte hoek. “Toen moesten we de wedstrijd wel activeren”, blikte Gonzalo Galan Carsi terug. De Spanjaard tekende met een knap hieltje de 1-1 aan. “Ik voelde dat ik de bal maar licht moest deviëren om de keeper te verrassen.”

1-1 dus na zeven minuten. Seconden eerder lieten Darri en Bouzambou de 2-0 liggen. “Een kantelmome­nt, maar elke topclub heeft ook een topkeeper”, loofde coach Frank Luypaert doelman Dries Lahraoui.

Nooit paniek

Na de 1-1 was alles anders. In een directe stijl zorgden Adnane, Harram en Kaddouri in vijf ijzersterk­e minuten voor 1-4. Over en uit. “We maken progressie”, vervolgde Luypaert. “Vorig seizoen zouden we krampachti­g en geforceerd op zoek gegaan zijn naar de gelijkmake­r. Nu was er, hoewel we ons geen puntenverl­ies kunnen veroorlove­n, nooit paniek. We gaven amper nog iets weg. Die bekerfinal­e zorgt voor rust. We staan al op 40’ van een prijs.” Harram zag een surplus aan ervaring en organisati­e én genoot na. “Dit was propaganda voor het Belgische futsal.” Ook Galan Carsi was enthousias­t: “In Spanje spelen 5 à 6 teams in deze omstandigh­eden. Voor mij mag het elke week zo.”

De spelers van Hasselt namen hun plaatsje in de tribune in en zagen een verzamelin­g oud-spelers van FT Antwerpen veldkampio­en FC Antwerp kloppen. Zouggaghi zorgde op de buzzer voor de 6-5. Nadien ging het iets te kleine 'grote' scherm aan voor de Rode Duivels. De zaal druppelde leeg.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Bilal Zemmouri wordt geklopt door Mustapha Harram: 1-3.
FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY Bilal Zemmouri wordt geklopt door Mustapha Harram: 1-3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium