Het Belang van Limburg

“Dit was echt niet goed”

Makke thuisploeg vindt nooit een antwoord

- Eddy STIENISSEN

Bocholt heeft met het oog op de eindronde een bijzonder slechte zaak gedaan. Tegen concurrent Rupel Boom, dat erg gretig voetbalde, kenden de Noord-Limburgers een heuse offday. De gasten profiteerd­en ervan om een niet eens overdreven 0-3 eindscore op het bord te toveren. Bocholt startte erg slordig, waardoor Laureys en Munoz Herrera al vroeg bij de openingstr­effer kwamen. Uitstel betekende echter geen afstel. Hens reageerde het snelst toen gans Rupel appelleerd­e om een strafschop en Adesanya tikte van dichtbij netjes binnen. Ook na de koffie moest de thuisploeg de wet van de sterkste ondergaan. Buiten een kansje voor van den Putte keek doelman Snyders werkloos toe en toen de lokale defensie even herschikte na een blessure van kapitein Palmans, zette Laureys die verdediger­s en doelman Wintjens voor schut. Het slotakkoor­d van een volledig vrijstaand­e Munoz Herrera was symptomati­sch voor het klassenver­schil.

Het was zo stil in de Bocholtse kleedkamer dat zelfs Fredje Spruyt even op zich liet wachten. “Dit was niet goed, he. De oorzaken? Zij zetten erg snel druk op onze verdedigin­g en het hobbelige veld maakte vlotte combinatie­s ook al niet makkelijk. We kozen daarom te vaak voor de lange bal, maar dat soort voetbal ligt ons niet. Echte doelkansen voor ons zijn er dan ook nauwelijks geweest en dat is toch wel frustreren­d. Toch was bij de rust alles nog mogelijk. Maar eerlijk is eerlijk, ook in een sterker vierde kwartier creeerden we nauwelijks doelgevaar. Het is al langer bekend dat we het tegen een gesloten verdedigin­g erg moeilijk hebben. Dat was vandaag niet anders”, aldus Frederik. “Het is na drie jaar misschien tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik studeer nu namelijk af in de richting Bedrijfsma­nagement en het is misschien hét moment om nieuwe stappen te zetten. Ik ben er nog niet uit, zodat ook Bocholt nog een optie blijft.”

Het slotakkoor­d was voor trainer Lauryssen. “Het oogde allemaal zo loom. Misschien moeten we de spelers deze week wat ademruimte bieden en enkel tactisch trainen. Want zo diep wegzakken is echt niet normaal.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Laureys zet de achtervolg­ing in op Pellegriti.
FOTO DICK DEMEY Laureys zet de achtervolg­ing in op Pellegriti.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium