Het Belang van Limburg

“Degradatie­voetbal”

Beide ploegen schieten niets op met een punt

- Jos CASTERMANS

Termien op zucht van de titel

Beringen verraste met een zege in Bilzen en daar maakte leider Termien gebruik van om met een vlotte zege tegen Hoeperting­en zijn voorsprong van vijf naar zeven punten op te voeren. Want Heur-Tongeren wordt tweede na zware cijfers tegen Bree. Zepperen Brustem blijft ondanks thuisverli­es tegen Jeuk goede papieren behouden voor een eindrondet­icket, want ook Herk verloor. Tegen Bregel nog wel, dat nu met Hoeperting­en, Landen, Peer en Zonhoven de strijd aangaat om van de dalersplaa­tsen weg te blijven. Peer en Landen A speelden immers gelijk en schieten daar geen van beide iets mee op.

E. TERMIEN HOEPERTING­EN 4 0

Een vrijgelate­n Pieter Jeunen mocht de 1-0 tegen de netten knikken. Jeunen, samen met Van Caubergh, de gangmaker van Eendracht, verdubbeld­e de voorsprong nog voor de koffie. Een kopbal van Philipsen en de derde van Jeunen waren voldoende voor de ruime zege waardoor geel-blauw op één winstparti­j van de titel staat. De degradatie­topper tussen Zonhoven en Lutlommel is op een aanvaardba­ar gelijkspel geëindigd en daar schieten beide teams niets mee op. Zonhoven wordt immers bijgebeend door Bregel en voor Lutlommel lijken de behoudskan­sen nog louter theorie. Het positieve nieuws is dan weer wel dat in nationale Helson won en we in eerste misschien toch geen drie dalers krijgen. Zei de Lutlommels­e coach Jan van Hout achteraf: “Je kan het achteraan wel dicht metsen, maar om te winnen moet je een goal maken.” En dat precies was het waar het bij beide teams om ging. Zij gingen uit van een goede organisati­e, maar aanvallend was het langs beide kanten maar een mager beestje. Lutlommel startte overtuigen­d en Zonhoven geraakte een kwartier lang niet in de match. Maar daarna kwam er evenwicht en een goaltje had wel gekund. Zo werd een doelpoging van Marques door Vromans in corner geduwd en schoot de plaatselij­ke aanvaller aan het halfuur een zeker doelpunt voorlangs. Aan de overkant kon Yeboah net voor de zestien de doorbreken­de Geenen in extremis foutief afstoppen en strandde Janssen op doelman

HERK FC BREGEL SPORT 0 1

De thuisploeg domineerde en kreeg kansen via Van Geneugden (vingertopp­en Heyninck), Fory (nipt over) en Ozcan. Tegen het spelbeeld in klommen de bezoekers op voorsprong via Sroka (assist Hustinx). Na de rust was het al Herk dat de klok sloeg. De ref keurde een goal nog af omwille van een duwfout op de keeper en floot geen penalty na fout op Lauwen. Bloemen.

In de tweede periode lieten Marques en Bollen zich nog even opmerken en Geenen geraakte na een mooie persoonlij­ke actie evenmin voorbij Bloemen. Bart Henderix gebruikte de juiste benaming. “Degradatie­voetbal”, zei de verdediger van Zonhoven. Jawel, verdediger, want sedert vier weken speelt de man die heel zijn loopbaan aanvaller was centraal langs Oben in de verdedigin­g. “Het loopt goed, want we houden toch al voor de vierde week op rij de nul. Tegen Lutlommel hadden we een zaak kunnen doen. Nu moeten we naar bevorderin­g kijken.” Bart (34) meldde terloops dat hij na dit seizoen stopt met voetballen. “Ik ben vaak geblesseer­d. Op dit ogenblik heb ik trouwens last van de hamstrings en de

RC PEER FC LANDEN A 4 4

De thuisploeg gaf drie keer een voorsprong uit handen. Landen werd beloond voor zijn enorme wilskracht. Toen Vanratinge­n er tien minuten voor tijd 4-3 van maakte leek de veer gebroken, maar het was Deverdenne die in de kluts in de slotsecond­en de bezoekers alsnog een punt bezorgde. rug. Om te kunnen spelen moet ik pijnstille­rs pakken. Hetzelfde geldt voor mijn broer. Geert stopt ook.”

Voorzitter Nulens van Zonhoven kon gezien de omstandigh­eden niet content zijn met een draw. “Vier matchen geen goal tegen. Acht op vijftien. Als we zo een heel seizoen hadden gespeeld, zaten we nu niet in de problemen. Het zal spannend blijven tot de laatste speeldag”, wist hij. “Dat is zo”, beaamde coach Knapen. “Voor een ploeg die onderaan staat is viermaal op rij de nul houden niet slecht. Maar we scoren niet. Toen ik hier kwam stond Zonhoven voorlaatst­e met 3 op 24. We zijn toch van ver teruggekom­en. Ik wist dat het knokken zou worden tot het einde. Maar we geven niet op.”

ZEPPEREN BRUSTEM KDH JEUK 0 2

Ondanks het mooie weer ontgoochel­de de derby een beetje. Na de rust kreeg de thuisploeg een eerste mogelijkhe­id om de openingstr­effer te maken maar het was Jeuk dat op 0-1 kwam. In de slotfase stond Nicolas alweer op de juiste plaats om met zijn tweede van de namiddag de DHJvoorspr­ong te verdubbele­n en de zege veilig te stellen. Verdiend voor Jeuk.(

VLIJTINGEN VV MELO ZONHOVEN

De Lutlommels­e coach Van Hout prees zijn spelers voor hun werkkracht. “Maar vooraan ontbreekt de finesse. Ofwel staan we slecht, of we werken niet goed af. In principe kunnen we ons nog redden, maar het wordt toch moeilijk. Ik denk ook dat men in de club deze conclusie al getrokken heeft. Lutlommel heeft me de kans gegeven trainer te worden. Vijf jaar en half ben ik het hier geweest. Het is jammer dat het zo moet eindigen.”

1 4

D’Ignazio scoorde via het hoofd van een verdediger, maar aan de overkant hadden Boosten (vluchtscho­t) en Goffin (kruising) pech. Na de rust telden Spitz (2x) en opnieuw D’Ignazio een mak Vlijtingen binnen het kwartier uit. In de slotminute­n zag D’Ignazio zijn hattrick uitsterven op de dwarsligge­r.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Aabbou houdt Jacobs van zich af.
FOTO RAYMOND LEMMENS Aabbou houdt Jacobs van zich af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium