- Bart SCHIJNS

Doelman Maarten Brecko niet te verslaan

Doelman Maarten

Brecko (foto) van

Achel VV was niet te verslaan gisteren. Hij had dan ook een groot aandeel in de 1-0winst. “En dat heeft Koersel ook een beetje aan zichzelf te wijten. De Nico (Claes, nvdr) heeft dit jaar al dertig doelpunten gemaakt, maar nu kreeg hij hem er niet in. In de slotfase ranselde ik er één gemaakte uit en in blessureti­jd kopte hij een open kans over doel.” Met deze overwinnin­g nestelde Achel zich nog iets steviger op de vierde plaats. “Na het 4-1-verlies van vorige week en het aantal geblesseer­den en geschorste­n had ik dit niet verwacht. We bekijken het week per week. Vorig jaar waren voor ons de laatste vijf matchen niet meer van belang. Nu doen we wel nog mee voor een top vijf plaats. Maar met of zonder dat eindrondet­icket, ons seizoen is zeker en vast geslaagd.”

ACHEL VV W. KOERSEL 1 0

Zowel Achel als Koersel maakten er een spannend kijkstuk van. Co-leider Koersel moest nadat Van Der Wiel er vanuit een rebound 1-0 van gemaakt, uiteindeli­jk de duimen leggen al kwamen ze in de laatste minuten tweemaal heel dicht bij een gelijkspel.( Herkol lijkt opnieuw een stapje dichter bij de titel na 0-2-winst bij Grote Heide. Niet dat deze winst van een leien dakje liep want de thuisploeg speelde meer dan een verdienste­lijke partij. Het werd echter door een doelpunt en assist van aanwinst voor volgend seizoen Davy Belmans en een wereldgoal van oudgediend­e Milos Melis met de neus op de feiten geduwd. Grote Heide en Herkol hebben er een aangename maar vooral spannende Neerpeltse derby van gemaakt. Het spel was niet altijd oogstrelen­d maar de inzet, de duels en de doelpunten waren zeker een echte derby waardig. Thuisploeg Grote Heide speelde aanvankeli­jk goed mee en kreeg in de eerste helft zelfs de betere kansen maar net dat tikkeltje efficiënti­e ontbrak om op voorsprong te komen. Herkol klom na de koffie al snel op voorsprong. Hendriks leverde een perfecte voorzet af en aan de tweede paal werkte Davy Belmans, die notabene volgend seizoen voor Grote Heide zal uitkomen, beheerst af: 0-1. Nog gaf de thuisploeg zich niet gewonnen al bleven echte kansen wel uit. De duels werden bitsiger maar scheidsrec­hter Boelen hield de kaarten op zak. Of was ze misschien zelfs vergeten want enkele overtredin­gen verdienden zeker een kaartje. En met een wereldgoal besliste Herkol twintig minuten voor tijd de partij. Belmans

HAM UNITED LINDELHOEV­EN 0 2

Ham United miste veel kansen en vergat zo voor de koffie de match al definitief te beslissen. Lindelhoev­en, dat kon rekenen op een sterke keeper, vond daarna via Jansen en Vaesen wel tweemaal de weg naar de netten.(

N. GRUITRODE FL. PAAL

legde de bal perfect af voor Milos Melis, die vorig seizoen nog voor ...Grote Heide uitkwam, en die pegelde de bal genadeloos in de winkelhaak: 0-2 en match gespeeld.

3Het was hard tegen hard en wij

0 3

Een onmondig Gruitrode had weinig in te brengen tegen een frivoler spelend Paal. De thuisploeg kreeg zelfs amper een kans bij elkaar gespeeld. Migel Martens kroonde zich met een hattrick tot man van de match.(

Milos Melis Ex-Grote Heide

KADIJK HAMONT '99 1 2

Pas na de koffie brak de partij open. Kadijk zocht en vond via Maex een verdiende voorsprong. Individuel­e foutjes in de verdedigin­g werden door invaller Kusters genadeloos afgestraft waardoor Hamont de punten nog mee huiswaarts kon nemen.( lagen zeker niet onder maar Herkol beschikt over net iets meer kwaliteit waarmee zij in twee individuel­e acties de match hebben kunnen beslissen. We hadden de punten graag thuis gehouden maar nu gaan we Herkol volgende week met winst tegen Koersel aan de titel helpen”, kijkt Rob Gielen al vooruit.

Bij Herkol glunderden de doelpunten­makers hun tanden bloot. “Voor Grote Heide is het misschien niet leuk dat een nieuwkomer voor volgend jaar de match besliste, maar voor ons telde alleen de winst. Wij willen absoluut die titel spelen”, zegt Davy Belmans,

MD HALEN GS BEEK 0 0

De mooie lentezon kon de spelers niet inspireren om er een aangenaam kijkstuk van te maken. Geen tempo werd aan de dag gelegd en kansen vielen er ook al niet te noteren. Na negentig minuten stond dan ook een logische 0-0 op het scorebord.(

SK MEEUWEN TURKSE FC

die scoorde en liet scoren. In het schot dat Milos Melis in de winkelhaak deed belanden stak een heleboel frustratie­s. “Na enkele mooie jaren was mijn afscheid hier toch een beetje in mineur en ook na de heenwedstr­ijd had ik wel nog wat frustratie­s in mij zitten. Die heb ik nu van mij af geknald. “

Ik heb die frustratie­s van mij af geknald

Turkse FC pleegde een hold-up. Na een zestal minuten wist Kilic de enige kans van de bezoekers te benutten. Meeuwen koos daarna resoluut voor de aanval maar door paal, lat en enkele onbegrijpb­are missers kwam de gelijkmake­r er niet.(