Het Belang van Limburg

“De eindronde moet kunnen”

Bjordy Verbeeck zit aan 28 goalss

- Gert SILLEN

Spanning troef

De competitie heeft op 270 minuten van het einde nog maar weinig geheimen prijsgegev­en. Voor de titel komen nog drie ploegen in aanmerking: Torpedo, dat één winstmatch meer telt, en E. Mech. a/d Maas delen de leiding, Park volgt op drie punten. Voor de resterende twee eindrondet­ickets wordt het een spel tussen vijf clubs: Thor Hasselt, St. Elen, Henis en de Bilzerse ploegen Sch.-Beverst en Munsterbil­zen. Maar liefst zeven ploegen zijn nog niet zeker van behoud: KVV Hoeselt A en KWS Alken staan er dicht bij, maar voor Nieuwerker­ken, EMBO, Grimbie, Calcio en Diepenbeek wordt het nog bang afwachten. “Nog nooit heb je zulke ballen voor ons gepakt”, kreeg

Hendrik

Vanheyst

(foto), doelman van Sch.-Beverst, plagerig toegeworpe­n van één van zijn exploeggen­oten na het 2-2-gelijkspel tegen E. Mech. a/d Maas. De goalie zette zo zijn ex-club een serieuze pad in de korf. “Ik hoop van harte dat ze de resterende drie wedstrijde­n nog winnen en kampioen spelen. Ik gun het deze club en zijn trainer heel erg. Maar gisteren deed ik wat ik moest doen: ballen tegenhoude­n. Zelfs over hun eerste goal heb ik mijn twijfels want volgens mij was die bal niet over de lijn.”

Niet alleen met enkele reddingen deed de leerkracht LO (32) zijn duit in het zakje. Ook gaf hij de assist voor de beslissend­e gelijkmake­r. “Een vrijschop vanaf de middenlijn en hopen dat de bal goed valt. En dat deed hij ook.”

ST. ELEN NIEUWERKER­KEN 2 2

Een dramatisch slechts spelend Elen keek net na de rust tegen een 0-2-achterstan­d aan. Met de inbreng van Lamberigts kreeg de thuisploeg meer greep op de wedstrijd. Cox milderde en Lamberigts zelf maakte gelijk. Met een relatief eenvoudige 1-3-zege tegen KWS Alken houdt promovendu­s Thor Hasselt alle troeven in eigen hand voor een eindrondet­icket. Voor KWS breken er nog enkele weken van bibbertijd aan waarin het behoud definitief veilig gesteld moet worden. De thuisploeg deed het nochtans verre van slecht in het openingsha­lfuur en zag dat overwicht bekroond met een doelpunt van Dries Maes. Thor-coach Patrick Brugmans vond het welletjes en herschikte zijn pionnen in het offensieve compartime­nt. De zet loonde al snel. Op een onnodig weggegeven hoekschop verraste Lodders zijn verdediger en verkeek KWS-doelman Vandormael zich op diens kopbal. “Typerend voor de vorm waarin we steken”, analyseerd­e Maes de huidige KWS-mentalitei­t. “Bij een tegendoelp­unt gaan de kopjes meteen omlaag en lijkt alle vertrouwen van ons af te glijden.” Het KWS-leed was echter nog niet geleden. Met twee simpele passes werden vier KWS-spelers in de wind gezet en belandde de bal bij Bjordy Verbeeck die niet aarzelde en fluks binnentrap­te. Nadat Brebels en Maes halve kansjes had gemist, liet diezelfde Verbeeck kort na de pauze zijn killerinst­inct nog eens gelden en deed de match helemaal dood. “Het was toen even een dubbeltje op zijn kant”, vervolgde Maes. “We hadden de gelijkmake­r aan de voet. Ik sjotte zelfs tegen de paal. Ook na de 1-3 kregen we nog kansjes. In totaal creëerden

DIEPENBEEK VVDZ EMBO 1 0

Casters miste de eerste, de beste kans terwijl aan de overkant Gerits wel raak trof: 1-0. Vervolgens ontplooide er zich veel middenveld­spel waaruit nog enkele kansen voortvloei­den. Gerits kon geen tweede keer scoren en ook Casters’ vizier stond niet op scherp.( we meer mogelijkhe­den dan zij, maar zij werken aan 75 procent af. De nederlaag is echter terecht want in het algemeen waren we te plat. We legden onze kop er niet voor. Nochtans zal het in de drie komende wedstrijde­n moeten, willen we onszelf niet in de nesten werken. Bij winst hadden we een zorgeloos slot van dit seizoen kunnen beleven. Vier op negen zou moeten volstaan om de redding te verwezenli­jken.” Man van de match was dus Bjordy Verbeeck die nog twee opgelegde kansen miste die de Heusden-Zoldenaar misschien wel eens zuur zouden kunnen opbreken in de race voor topschutte­r van de reeks. “Tot voor enkele weken was ik met die ereprijs nog niet bezig, tot ik via ploegmakke­r Olivier (Brialmont, nvdr) vernam dat mijn concurrent Jordi (Di

E. MECH. A/D MAAS 2 SCH.-BEVERST 2

In een nerveus duel hield Vanheyst lang zijn kooi proper. Machon vloerde hem (bal al dan niet over de lijn?) dan toch. De Luca verdubbeld­e. De bezoekers trokken dan alle registers open en kwamen in de slotminuut nog langszij.

PARK HOUTHALEN ZUTENDAAL VV

Het duo D'Arnese-Di Sancarlo maakte brokken in de eerste helft. Zutendaal toonde een ander gelaat na de rust. Het laatste woord was echter voor Di Sancarlo met een heerlijke lob.

3 1

Sancarlo) van Park wel aasde op die titel. Ik zit ik nu aan 28. Totaal onverhoopt en onverwacht. Eigenlijk hadden er meer kunnen zijn. Ik denk op het moment van de waarheid nog te veel na. Ik zou veel beter op instinct, gevoel moeten reageren. Vorig jaar in derde had ik er 27 gemaakt. Met de helft zou ik al tevreden geweest zijn. De eindronde? In principe moet het haalbaar zijn.”

HOESELT A MUNSTERBIL­ZEN 3 1

Joeri Op De Locht deed enkele minuten na zijn invalbeurt met een zelf afgedwonge­n elfmeter de wedstrijd openbarste­n. Omdat de aansluitin­gstreffer van Munster uitbleef, behield Hoeselt controle over de wedstrijd.

CALCIO GENK E. HENIS 1 3

Meers zette Henis op rozen: 0-2. Na twee wissels lukte Deiana de aansluitin­gstreffer en had Bogaz de gelijkmake­r aan de voet. In de reactie legde Goffart de 1-3 in het mandje.

GRIMBIE TORPEDO HASSELT 0 3

Torpedo nam meteen de partij in handen. Snyders (op aangeven van Vandenborn­e) en Haesevoets met een afstandssc­hot brachten de score halverwege op 0-2. Wouters kon zich op de flank doorzetten voor de oververdie­nde 0-3.

Wij hadden kansen genoeg, maar Thor werkte af aan 75 procent

 ??  ??
 ?? FotoFoto SERGE SERGE MINTEN MINTEN ?? Bjordy Bjordy Verbeeck Verbeeck hield hield Thor Thor op op eindrondek­oers. eindrondek­oers.
FotoFoto SERGE SERGE MINTEN MINTEN Bjordy Bjordy Verbeeck Verbeeck hield hield Thor Thor op op eindrondek­oers. eindrondek­oers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium