Het Belang van Limburg

“De klus nog afmaken” Moelingen wint een veldslag én de oorlog

- Nico MEENS

SK Moelingen blijft als enige club in Limburg ongeslagen in eigen huis. Maar véél belangrijk­er: titelconcu­rrent Habo is uit koers geslagen. Nu is het aan de Voerenaars om het tegen Vechmaal af te maken. Habo SK was nochtans in pole positie afgezakt naar Moelingen. Met één overwinnin­g meer op de teller mocht er gewoon niet verloren worden. Dan zou de klus één week later in de derby tegen Borgloon wel geklaard worden. Sterker: als Habo Moelingen zijn eerste thuisneder­laag van het seizoen toediende, was het zelfs kampioen!

Daar kwam gisteren dus niets van in huis. Integendee­l: Moelingen zit nu met negen tenen in derde provincial­e. Eén van de feiten die onrechtstr­eeks aanleiding gaven tot de thuiswinst was de uitsluitin­g van bezoeker Joeri Reweghs op het halfuur. Voor een revanchebe­weging voor de ogen van scheidsrec­hter Chtouki, kreeg de middenveld­er rood.

Ook de tweede helft verliep hectisch. De scheids diende zelfs geblesseer­d te worden vervangen wat zorgde voor een oponthoud van een dik kwartier. En wat gebeurde er enkele minuten later? Een tweede gele kaart voor Timothy Jans zodat de bezoekers nog met zijn negenen overbleven. En of dat numeriek overwicht de thuisploeg vleugels gaf. “Met negen tegen veertien kan je niet winnen”, aldus een ontgoochel­de Raph Derwae, coach van Habo. “Maar hoe je het ook draait of keert, we moeten de fouten vooral bij onszelf zoeken. Nochtans hadden we zelfs met tien man de match nog goed in handen. Jammer dat mijn spelers zich op deze wijze hebben laten vangen. Voor de rust kon Moelingen nog geen halve kans afdwingen. Maar eens herleid tot negen kregen we het niet meer belopen op dit groot veld”, zuchtte Derwae.

Uiteindeli­jk had Moelingen goed twintig minuten nodig om de match naar zijn hand te zetten. Op een hoekschop van ...invaller Simons opende Marijn Tans - eveneens invaller - aan de tweede paal: 1-0. Op voorzet van Burns - invaller nummer drie - verdubbeld­e Goffard de voorsprong en even later gaf Wout Schepers na een mooie borstcontr­ole Habo de doodsteek: 3-0.

“Hoewel de zenuwen door de kelen gierden en iedereen dreigde een kaart te pakken, heeft iedereen zijn uiterste best gedaan”, jubelde trainer Bart Bunkens na afloop. “Ik moest nochtans enkele spelers teleurstel­len met een plaats op de bank. Maar uiteindeli­jk hebben zij met hun acties wel het verschil gemaakt. Fantastisc­h. Nu we die punten op zak hebben, moeten we in Vechmaal de klus gewoon nog afmaken.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? En of de Voerenaars de winst tegen Habo uitbundig vierden.
FOTO TOM PALMAERS En of de Voerenaars de winst tegen Habo uitbundig vierden.
 ?? PALMAERS
FOTO TOM ?? Goffard heeft
de stand op 2-0 gebracht.
PALMAERS FOTO TOM Goffard heeft de stand op 2-0 gebracht.
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Rood voor Jans.
FOTO TOM PALMAERS Rood voor Jans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium