Het Belang van Limburg

Lehaen snelste na Havik

Nederlande­r legt vier United-renners in de luren

- Freddy VAES

Ondanks de strakke wind durfde de Nederlande­r Piotr Havik het aan om op zo’n 15 km van het einde weg te glippen uit een kopgroep van 15 renners, die zich al tijdens de eerste ronde had gevormd. Havik hield stand en won afgescheid­en in Kortenbos. Havik, die als junior werd opgeleid bij het AVIA-team, is geen onbekende. Zijn eerste beloftenja­ren reed hij bij het developmen­tteam van Rabo, vorig jaar maakte hij deel uit van het continenta­le 3M. Zaterdag werd de 23-jarige nog tweede in Erpe-Mere. Enkele kloktikken nadat Havik als winnaar over de streep reed, spurtte Dries Lehaen naar een tweede plaats. “Jammer”, vloekte de knaap uit Ham, die vaak met Tom Boonen zijn trainingen afwerkt. “Eerlijkhei­dshalve moet ik bekennen dat de beste heeft gewonnen. Als je met die wind twee ronden alleen vooruit kan rijden, verdien je de zege”, bekent Lehaen. “Nu ben ik uiteraard ontgoochel­d, maar straks buig ik het wel om in een positieve energie richting Triptique.”

Unitedteam

Momenteel maakt Lehaen terecht deel uit van de Unitedtroe­pen die aan de grote wedstrijde­n deelneemt. “Ik heb nog maar twee kermiskoer­sjes gereden”, aldus Dries. “En twee keer stond ik op het podium. Derde in Vollezele en nu dus tweede. Ik weet ook wel dat het in de grote koersen te doen is, maar dit geeft toch vertrouwen. Bovendien was het vandaag zeker geen makkelijke wedstrijd. Vooral omdat we meer dan 100 km met een groepje vooruit reden.” De maximale voorsprong van de kopgroep bedroeg nooit veel meer dan één minuut. “En toch was ik van bij het begin zo goed als zeker dat we vooruit zouden blijven. We draaiden goed rond en omdat we op de lange brede wegen constant het peloton in het oog konden houden, konden we er een beetje mee spelen.”

Uiteraard had het Unitedteam graag gewonnen, te meer omdat deze wedstrijd een organisati­e van hun ploegleidi­ng is. En het zag er ook lang goed uit met vier Unitedrenn­ers in de kopgroep. Glenn Loenders probeerde het op zo’n 20 km van het einde, maar werd terug gegrepen.

 ?? FOTO FV ?? Dries Lehaen (uiterst links) jumpt met een wheely naar de tweede plaats in Kortenbos-Sint-Truiden.
FOTO FV Dries Lehaen (uiterst links) jumpt met een wheely naar de tweede plaats in Kortenbos-Sint-Truiden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium