Het Belang van Limburg

Meer slaagkanse­n door stille studieplek in Winterslag

-

Kansen van jongeren uit de wijk doen toenemen. Dat is één van de redenen waarom de pas opgerichte vereniging De Boodschap - oftewel Risala - niet alleen zorgt voor een studieplek in wijkcentru­m Dynamo in Winterslag maar ook leerlingen een handje helpt met studeren. Afgelopen weekend werd het startschot gegeven. “Thuis studeren is niet voor iedereen vanzelfspr­ekend”, klinkt het. De boodschap is alleszins goed aangekomen. Maar liefst veertig kinderen en jongeren hadden zich gemeld om er te een middagje te komen blokken. Veelal omdat ze thuis daartoe niet altijd de mogelijkhe­id hebben. Maar ook omdat de locaties die de stad voorziet om tijdens de examens te studeren vaak te veraf liggen. “Hier kunnen zowel leerlingen van middelbare scholen, hogeschole­n als universite­itsstudent­en terecht”, zegt voorzitter Leyla Nait Oufakir van De Boodschap.

Vrijwillig­e leerkracht­en

“Thuis studeren, is voor heel wat jongeren echt niet vanzelfspr­ekend. In veel huishouden­s is een rustig plekje eerder uitzonderi­ng dan de regel. Met ons initiatief willen we vooral de kansen van jongeren uit de wijken doen toenemen. Ze kunnen hier in alle rust leren”, beschrijft Leyla Nait Oufakir.

Wie dat wil, krijgt ook begeleidin­g van vrijwillig­e studenten en leerkracht­en. “Het geeft hen de kans om eventuele achterstan­d op school weg te werken. Want dat is vaak het probleem. Als er eenmaal achterstan­d is, loop je het risico dat die almaar groter wordt en dat de jongere uiteindeli­jk afhaakt.” Leyla benadrukt dat iedereen welkom is, ongeacht geloof of afkomst.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Jongeren kunnen in de voormalige school, nu omgedoopt tot wijkcentru­m, rustig leren.
FOTO CHRIS NELIS Jongeren kunnen in de voormalige school, nu omgedoopt tot wijkcentru­m, rustig leren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium