Het Belang van Limburg

Gepensione­erd badmeester brengt Playmobil tot leven

- Thomas JANSEN

Hij woont er pas sinds vorig jaar, maar nu al weet Breeënaar Gie Janssen (60) zijn nieuwe stadsgenot­en in Genk online te entertaine­n. De voorbije weken profiteerd­e hij van het eerste lentezonne­tje om Playmobil-mannetjes tot leven te wekken tegen een lokaal gekende achtergron­d. “Momenteel zit ik al vol nieuwe ideeën”, zegt de gepensione­erde badmeester, voor wie amusement de drijfveer is. Gie deelt de foto’s niet alleen via zijn eigen Facebookac­count, maar ook in de populaire groep ‘Ge zijt van Genk als...’. Daar toverden het glazenwass­ertje, het vissertje, het tuinmannet­je en de stadsschil­der meteen een geamuseerd­e glimlach op de mond van de Genkenaren. “En dat is precies de bedoeling”, zegt Gie. “Ik wil de mensen ge- woon amuseren. Voor mij is het een echte hobby, waar ik liefst niet te veel geld aan uitgeef. Zo maak ik mijn foto’s met een eenvoudig digitaal cameraatje, en koop ik alle Playmobil-mannetjes in de kringloopw­inkel. Die laat ik ook in mijn huis hier en daar opduiken. Zo hangt het glazenwass­ertje normaal aan mijn spiegel ( lacht).” Voor Gie, die 34 jaar als badmeester werkte, mag het dan een echte hobby zijn, dan toch eentje waar soms veel tijd in kruipt. “Voor de foto van de stadsschil­der ben ik eerst zelf een foto gaan maken van de Sint-Martinuske­rk”, vertelt hij. “Daarna ben ik naar huis gereden, heb ik de foto bewerkt op de computer en op zo’n miniatuure­zeltje geplaatst. Vervolgens ben ik teruggered­en naar de plek voor het uiteindeli­jke resultaat.”

Ezeltje

Meer nog, toen de buurman van Gie op Facebook reageerde dat hij het schilderij­tje zo mooi vond, vond hij het daags nadien prompt terug in zijn brievenbus. “Ja, dat heb ik gedaan voor de grap”, lacht Gie. “Nogmaals, ik wil de mensen gewoon wat amuseren.”

Vrij snel lieten de Genkenaren dan ook weten dat ze uitkijken naar meer creaties. “Ik broed volop op nieuwe ideeën”, zegt Gie. “Maar ik ga nu natuurlijk niet verklappen wat ik precies van plan ben. Dan is de lol eraf. ( lacht)”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium