Het Belang van Limburg

“Ik richt mijn pijlen nu op Eline”

-

Robin is bijna continu de hoofdverda­chte geweest van Stijn, maar op het einde van de voorlaatst­e aflevering moest Robin dan toch naar huis. Stijn kreeg spontaan een déjà vu.

“Dat is met mij vorig jaar ook gebeurd: nadat ik door de programmam­akers als hoofdverda­chte naar voren was geschoven, mocht ik mijn koffers pakken. Dit keer werd Robin naar voren geschoven door de uitspraak van Sam, want die beweerde dat hij Robin van zijn lijstje had geschrapt. Vervolgens viel Sam af, waardoor iedereen aan Robin dacht. De fout die ik nu als kijker heb gemaakt is te wijten aan tunnelvisi­e. Je hebt een hoofdverda­chte en je gaat die extra in het vizier houden.”

De polls leveren verschille­nde resultaten op en geen van de drie overblijve­nde kandidaten steekt in de resultaten ver uit boven de andere twee.

“Dat is een teken dat de makers hun werk weer uitstekend hebben gedaan. Ik moet wel zeggen: de mol heeft het makkelijke­r gehad dan vorig jaar. De kandidaten zijn vaak zonder veel overleg aan hun proeven begonnen en er zit niet veel geld in de pot: 22.250 euro. Vorig jaar mocht Cathy met 30.790 euro naar huis.”

Opvallend: Eline deed een uitspraak waarmee de makers haar lekker verdacht maakten: “ik kan supergoed liegen” en “ik kan manipulere­n”.

“Ja, maar Davey beweerde dat Annelies het best kan liegen. Dat ze goed kunnen liegen, werd van alle drie al eens gezegd. Niettemin zie ik Eline nu wel als meest waarschijn­lijke mol. Ze wordt over het algemeen als het minst prominent naar voren geschoven. In de rugbyproef had ze zeker één keer de bal kunnen pakken.”

En Davey?

“In hem zie ik eerder de winnaar van de Mol. Bij het crowdsurfe­n plukte hij het maximum van het plafond: 1000 euro. Zo liep hij het risico dat de anderen hem zouden geloven. Van de andere kant: bij de proef tussen de kunstvoorw­erpen nam hij zich voor om zich op het eten te concentrer­en, terwijl hij omsingeld werd door kunst.”

Voor veel kijkers is Annelies dan weer de meest waarschijn­lijke Mol.

“Net daarom zou ik dat jammer vinden. Een mol hoort zijn werk op een slinkse manier te doen en dat kon je van Annelies niet zeggen. Ze had vorige week eerst een spierverre­kking en na een korte massage liep ze weer. Nee, dat zou te zeer voor de hand liggen.”

 ??  ?? Lommelaar Stijn Ramaekers, vorig jaar de jongste deelnemer in ‘De Mol’, legde toen een mooi parcours af: hij viel pas af in de voorlaatst­e uitzending.
Hij geeft dit seizoen als ervaringsd­eskundige molwatcher iedere maandag zijn visie op de...
Lommelaar Stijn Ramaekers, vorig jaar de jongste deelnemer in ‘De Mol’, legde toen een mooi parcours af: hij viel pas af in de voorlaatst­e uitzending. Hij geeft dit seizoen als ervaringsd­eskundige molwatcher iedere maandag zijn visie op de...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium