Het Belang van Limburg

HET RAPPORT VAN DE LIMBURGERS

-

DYLAN TEUNS

Dylan Teuns bolde op ruim 7 minuten van BMCploegge­noot en overwinnaa­r Greg Van Avermaet over de meet. Dylan Teuns: “Het is ongeloofli­jk wat

Greg aan het verwezenli­jken is. Ik kijk met grote ogen naar zijn progressie en voor mij is het een hoopgevend signaal dat je als profrenner kan blijven groeien. Hij scoort nu op zijn 31ste het ene succes na het andere. De aanhouder wint. Na

Dwars door Vlaanderen was ik erg tevreden maar vandaag had ik geen al te beste dag. Ik moest Van Avermaet uit de wind houden en anticipere­n bij aanvallen van tegenstand­ers, maar ik ben daar nauwelijks toe gekomen. Na een lekke band en tijdverlie­s bij een paar valpartije­n was alle energie op. Ik kwam weer aansluiten op de Plugstreet­s maar toen werd de boel op een lint getrokken en was het over. Ik ben ontgoochel­d maar weet wel dat deze wedstrijde­n lang en lastig genoeg zijn om mijn conditie te doen pieken naar de Ardense klassieker­s.” (dasc)

KENNETH VANBILSEN

Kenneth Vanbilsen moest de strijd staken in Gent-Wevelgem. De eerste beelden van Sporza toonden een valpartij waar Vanbilsen tussen lag, maar hij kon snel weer vertrekken. Vanbilsen: “Het was niet de valpartij die me tot opgave dwong, want dat viel best wel mee. Maar iets verderop kwam ik in botsing met Niki Terpstra en op een of andere manier is mijn knie tegen het stuur geslagen. Ik heb een tijdje geprobeerd om de pijn te verbijten, maar dat ging niet. Morgen ga ik voor een echo naar de dokter. Ik hoop dat de pijn enkel van de slag komt en dat er geen blessure zit te sluimeren. Dat zou een domper zijn met de Ronde in het vooruitzic­ht.” (dasc)

ROY JANS

“Ik kende een slechte dag. Naarmate de koers vorderde werd duidelijk waarom: ik kampte met een geblokkeer­de rug. Als je dan de uitslag ziet, voel je je pas klote. Er werd namelijk gesprint om de zesde plaats. Zondagavon­d heeft de kine van de ploeg me al een eerste keer behandeld. Dinsdag in de Driedaagse De Panne moet ik weer in orde zijn.” (roro)

JELLE VANENDERT

Met Ben Hermans en Jelle Vanendert stonden er slechts twee Limburgers aan de start van de Ronde van Catalonië. Geen van beiden haalde de eindmeet in Barcelona. Hermans, ondanks een ribbreuk toch één dag in de leiderstru­i, startte vrijdag niet meer in de zware bergetappe. Vanendert gaf er een dag later voortijdig de brui aan. (roro)

DENNIS COENEN

Geen Vlaams voorjaar momenteel voor de naar Halen uitgeweken Lanakenaar Dennis Coenen. Samen met zijn ploegmaats van Cibel-Cebon maakte Coenen de oversteek naar Taiwan om er aan de nationale rittenkoer­s deel te nemen. Gisteren stond er een ultrakorte openingset­appe van 83 km gepland in de straten van hoofdstad Taipei. (roro)

 ??  ??
 ??  ?? Opgave
Opgave
 ??  ?? 93ste
93ste
 ??  ?? Opgave
Opgave

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium