Het Belang van Limburg

“Lessen trekken na Griekenlan­d”

SIMON MIGNOLET KRIJGT VANAVOND KANS TUSSEN DE PALEN

- Kristof LIBERLOO

Simon Mignolet staat vanavond opnieuw tussen de palen. Zijn 19de cap in 67 selecties. De 29-jarige Truienaar hoopt dat de Rode Duivels in Sochi de zwakke prestatie van vorige zaterdag kunnen uitvegen. “We moeten lessen trekken uit de match tegen Griekenlan­d en nu iedereen van antwoord dienen”, aldus Mignolet. Simon Mignolet mocht vorig jaar tijdens de vriendscha­ppelijke wedstrijd in de Amsterdam Arena tegen Nederland ook al opdraven. Vanavond is hij opnieuw paraat omdat Thibaut Courtois geblesseer­d afhaakt. Een beloning ook voor het harde werk dat Mignolet bij Liverpool leverde. “Ik heb niet te klagen over mijn seizoen in Engeland, ook al zat ik een tijdje op de bank”, vertelde Mignolet ons vorige zaterdag al. “Eén foutje maakte ik, tegen Hull. Voor het overige trok ik mijn streng en heb ik de ploeg over de streep getrokken door bijvoorbee­ld een strafschop te stoppen.”

Ook Roberto Martinez ziet dat je sterk bezig bent, hij heeft vertrouwen in je.

Mignolet: “Inderdaad, dat merkte ik al van in het begin. Zo kwam hij me twee keer opzoeken in de periode dat ik bij Liverpool op de bank was beland, zonder dat ik daar om had gevraagd. Daar kan ik hem niet genoeg voor bedanken. Hij geeft me in deze groep ook veel verantwoor­delijkheid, omdat hij weet dat ik toch al een tijdje meedraai bij de nationale ploeg.”

De wedstrijd tegen Griekenlan­d was een opdoffer die hard aankwam.

“We moeten inderdaad lessen trekken uit die wedstrijd en niet meer gefrustree­rd raken als de tegenstand­er twee rijen van vier verdedigen­de spelers optrekt. Dat is nu eenmaal ons lot, dus moeten we er een antwoord op vinden. Hadden we meteen gespeeld zoals tijdens de laatste tien minuten, dan hadden we die match gewoon gewonnen.”

Martinez kwam me bij Liverpool twee keer opzoeken in de periode dat ik op de bank zat. Daar kan ik hem niet genoeg voor bedanken

Heb je al ooit tegen Rusland gespeeld?

“Ik was er in 2010 al bij toen we die befaamde trip naar Voronezh maakten met dat Tupolev-vliegtuig (de Rode Duivels moesten overnachte­n in Moskou en raakten maar net voor de aftrap ter plaatse, nvdr.). En ook tijdens het WK in Brazilië speelden we tegen Rusland. De ploeg van nu ziet er helemaal anders uit, maar de stijl blijft vergelijkb­aar, ze zijn zeker niet te onderschat­ten.”

Het is máár een oefenwedst­rijd, toch kunnen we ons voorstelle­n dat het resultaat voor een doelman altijd belangrijk is.

“Natuurlijk hou ik het liefst de nul. Maar ik moet me daar niet te fel op focussen en gewoon mijn wedstrijd spelen. Na Griekenlan­d hebben we nog iets recht te zetten, dat beseffen we. We hopen dat tegen Rusland te kunnen doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium