Het Belang van Limburg

N-VA neemt GRETE REMEN onder vuur voor steun aan basisinkom­en

-

Het is maandag op het partijbest­uur van de N-VA tot een forse aanvaring gekomen tussen vicepremie­r Jan Jambon en Vlaams parlements­lid Grete Remen. Onmiddelli­jke aanleiding was een bijdrage in ‘Win for life’, het boek van Nele Lijnen over de invoering van een basisinkom­en. Nele Lijnen (Open Vld), geestelijk­e dochter van Roland Duchâtelet, ijvert al jaren lang voor de invoering van een basisinkom­en. Ze probeert nu de forcing te voeren met een boek en begint ook een petitie. Het moet helpen om de politieke gemoederen in beweging te krijgen. In het boek ’Win for life’ zit ook een interview met Vlaams parlements­lid Grete Remen van de N-VA. Die is persoonlij­k gewonnen voor de invoering van een basisinkom­en. Het kan helpen om de armoede te bestrijden en de ondernemin­gszin aan te scherpen. Het standpunt dat Grete Remen innam, staats haaks op het N-VApartijst­andpunt. En zo kwam het maandag op het partijbest­uur tot een discussie tussen vicepremie­r Jan Jambon en Grete Remen.

Discussie

Over de intensitei­t van die discussie verschille­n de commentare­n. Volgens sommigen was het een forse discussie waarbij vooral Jan Jambon hard was, iets wat de minister – om een reactie gevraagd – ontkent. Anderen hadden het over een normale discussie zoals

er wel meer zijn op een N-VA-partijbest­uur.

Grete Remen stelt dat ze in persoonlij­ke naam sprak als onderneems­ter. “Ik blijf bij mijn standpunt”, reageerde Remen gisteravon­d. “Het maatschapp­elijk debat over het basisinkom­en moet opgestart worden. Binnen de partij is het incident van maandag voor mij gesloten.”

 ?? FOTO PHN ?? Jan Jambon en Grete Remen.
FOTO PHN Jan Jambon en Grete Remen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium