Het Belang van Limburg

“Niet iedereen heeft het zo makkelijk als wij”

Rode Duivels gaan mee op zoek naar 600 pleeggezin­nen

- Chris SNICK

De Rode Duivels gaan de volgende twee jaar op zoek naar pleeggezin­nen voor kinderen en jongeren. Gisteren maakten ze bekend dat ze een ‘Duivels Pact’ sloten met Pleegzorg Vlaanderen, onder het motto #600togo. Dat staat voor de zeshonderd kinderen die nog geen warm nest vonden. “Ik heb ook een moeilijke jeugd achter de rug”, zegt Radja Nainggolan. “Maar er is altijd een nieuwe kans in het leven. En dit kan voor hen die mogelijkhe­id zijn.” De Rode Duivels zochten de voorbije maanden een goed doel waarvoor ze zich kunnen inzetten. “Uit een twintigtal projecten koos de ploeg voor Pleegzorg Vlaanderen/Famille D’accueil, omdat de Duivels de link met de jeugd zeer belangrijk vinden. Dat een deel van hen intussen zelf papa is, speelt daar zeker een rol in”, vertelt An De Kock van de Voetbalbon­d.

Zelf in gastgezin

Verschille­nde voetballer­s hebben zelf als kind lang bij een gastgezin gewoond. “Spelers zoals Carrasco, De Bruyne of Dendoncker. Uiteraard was hun situatie niet echt vergelijkb­aar met de pleegkinde­ren, zij verbleven daar voor het voetbal. Maar ze begrijpen dus wel zeer goed hoe belangrijk het is om in een warm nest opgevangen te worden.”

Daarom zullen de Rode Duivels de volgende twee jaar Pleegzorg Vlaanderen verschille­nde keren in de aandacht proberen te brengen, onder de slogan #600togo. Dat deden ze de voorbije dagen al door tweets te versturen. Maandag trainden ze samen met pleegkindj­es die gekozen werden uit duizend kinderen die hen een brief schreven.

“Niet iedereen heeft het zo makkelijk als wij”, vertelde Kevin De Bruyne tijdens dat trainingsm­oment aan Sporza. “We hebben er hard voor gewerkt, maar leiden nu wel een mooi leven. Op die manier kunnen we iets teruggeven aan de mensen.” Ook Radja Nainggolan hoopt dat de kinderen met hun steun “een mogelijkhe­id krijgen op een nieuw leven”.

Van baby’s tot jongeren

Bij Pleegzorg Vlaanderen zijn ze enorm blij met de samenwerki­ng. “In België leven zo’n tienduizen­d kinderen en jongeren in een pleeggezin”, zegt woordvoerd­er Niels Heselmans. “Het gaat van baby’s van enkele dagen oud tot jongeren die nog net niet op eigen benen kunnen staan. Maar elk jaar hebben we gezinnen te kort omdat we nog onbekend zijn en mensen daardoor twijfelen om de stap te zetten. Dat hopen we nu met de hulp van onze Duivels te veranderen.”

pleegzorgv­laanderen.

 ??  ?? Voor #600togo trainden de Duivels maandag met enkele pleegkinde­ren die hen een brief schreven. Mertens viert een doelpunt met een van zijn trainingsp­artners.
Voor #600togo trainden de Duivels maandag met enkele pleegkinde­ren die hen een brief schreven. Mertens viert een doelpunt met een van zijn trainingsp­artners.
 ?? Foto PHOTO NEWS ??
Foto PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium