Het Belang van Limburg

Samsung Galaxy S8: het scherm steelt de show

-

Op een groot mediaevent in Londen stelt Samsung vandaag de Galaxy S8 aan de wereld voor. Een heel erg grote verrassing zal het wellicht wel niet meer worden, want zopas lekten bijna alle details over de smartphone al uit. Het was het Duitse WinFuture dat uitpakte met foto’s en specificat­ies van de Galaxy S8, de nieuwste uitvoering van het razend populaire topmodel van Samsung. Een van de opvallends­te vernieuwin­gen zou het scherm zijn, dat groter en meer uitgerekt is. De nieuwe beeldverho­uding zou 18,5:9 zijn met een haarscherp­e resolutie van 2.960 x 1.440 pixels.

Het aanraaksch­erm met hoge amoled-beeldkwali­teit loopt licht afbuigend over de zijkanten en heeft ook bovenaan en onderaan slechts heel dunne toestelran­den. De standaard Galaxy S8 krijgt al een ruime beeldscher­mdiagonaal mee van 5,8 inch, bij grote broer S8 Plus zou dit zelfs 6,2 inch zijn.

Slimme camera

Verder zal de nieuwe Galaxy-topper draaien op een superkrach­tige Snapdragon 835-processor, achteraan een ultralicht­gevoelige 12 megapixelc­amera hebben en een 8 megapixels­elfiecamer­a vooraan met snelle autofocus. Die camera zal ook gezichtshe­rkenning en irisscan ondersteun­en, bijvoorbee­ld voor het supersnel ontgrendel­en van het toestel. De vingerafdr­ukscanner verhuist naar de achterzijd­e. De smartphone wordt opnieuw waterdicht. Nog volgens de gelekte info wordt de smartphone in april beschikbaa­r in vijf kleuren, met een richtprijs van 799 euro voor de S8 en 899 euro voor de S8 Plus.

 ?? FOTO HBVL ?? Pas vandaag helemaal officieel, maar zo zou de nieuwste versie van Samsungs populairst­e smartphone er uitzien. Het scherm is groter en langwerpig­er dan bij de voorganger­s en andere phones.
FOTO HBVL Pas vandaag helemaal officieel, maar zo zou de nieuwste versie van Samsungs populairst­e smartphone er uitzien. Het scherm is groter en langwerpig­er dan bij de voorganger­s en andere phones.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium