Het Belang van Limburg

“We hadden wedstrijd 70 minuten in handen”

Teleurgest­elde Martinez blijft mild voor spelers

-

Zat er een geheime clausule in het lucratieve contract dat de KBVB met de Russische bond afsloot? 300.000 euro voor een oefenmatch met minstens zes doelpunten en een gelijkspel in de slotfase, of zoiets? Roberto Martinez was alleszins niet blij met hoe de Belgen de zege nog uit handen gaven. “We zijn enorm teleurgest­eld”, aldus Martinez. “We wilden goed spelen en veel te weten komen. Dat gebeurde, maar we wilden ook winnen. Als je dan in de 92ste minuut een doelpunt tegen krijgt en een voorsprong van twee goals uit handen geeft, kan je niet anders dan teleurgest­eld zijn. We hadden de wedstrijd 70 minuten in handen. We deden het goed. De laatste 20 minuten maakten we er een echte vriendenma­tch van en dat werd afgestraft.” Martinez gaf toe dat hij zelf ook wel de hand had in het concentrat­ieverlies door zijn zes wissels. “Misschien was dat wel een onbewust signaal dat het een vriendscha­ppelijke wedstrijd was. Ik wilde iedereen een cap geven. Dat was de bedoeling. Maar het had een slecht effect. In een normale wedstrijd gebeurt dat niet. Maar die invallers, die nieuwe jongens, mochten ook eens proeven van wat voetbal op dit niveau is. Ik wil niet te zuur klinken. 70 minuten was het goed. Sommige spelers hebben mee de toekomst bepaald. Ik zag Nacer Chadli twee wedstrijde­n uitstekend presteren. Dat zal ik niet snel vergeten. We slaagden er ook in de 3-5-2 van de Russen te ontmantele­n, een pluspunt.”

Foket en Tielemans kregen van de bondscoach ook een open doekje. “Veel jonge spelers deden het goed. Foket is een speler die bepaalde opdrachten uitstekend kan uitvoeren. Hij heeft dat goed gedaan. Hij kan ons echt helpen. En dan heb je nog Tielemans. Ik had gezegd dat hij het me moeilijk kon maken om hem nog uit de ploeg te houden, en dat heeft hij vandaag gedaan. Hij was heel goed. Ik zie het al in hem vanaf het eerste moment dat ik hem bij de beloften zag trainen...”

Gebrek aan concentrat­ie

Dat Dembélé in de fout ging bij de 2-3, stoorde de bondscoach nauwelijks. “Mousa leed balverlies. Maar dat gebeurt. Hij was heel goed als spelmaker. De laatste goal kwam er wegens een gebrek aan concentrat­ie en intensitei­t. Daar moeten we aan werken, dat heb ik al bij mijn aanstellin­g gezegd. Dat we nu twee keer niet kunnen winnen, is niet verontrust­end. Zaterdag tegen Griekenlan­d was het een compleet andere wedstrijd. We moesten toen een muur afbreken. Vandaag was het anders. We waren nu ook beter. Maar we moeten winnen als we beter zijn. Maar kom, ik win liever kwalificat­iewedstrij­den dan oefenwedst­rijden.”

 ?? FOTO BELGA ?? Roberto Martinez.
FOTO BELGA Roberto Martinez.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium