Het Belang van Limburg

Verdeyen klaar voor zomerseizo­en Knappe start van Brecht Goossens

-

Soumy Verdeyen (foto) heeft op de laatste winterdres­suurwedstr­ijd in Gravenhof Zepperen indruk gemaakt met twee zeges met Maximus en een zilveren en bronzen medaille met Heartrow. Met de vijfjarige Maximus de Winghe won zij beide initiatiep­roeven.

“Akkoord, het zijn slechts initiatiep­roeven, maar ik merk toch dat er heel wat potentieel zit in beide paarden. Heartrow hoort in feite toe aan de 14-jarige Emma Driessen. Omdat het niet evident is dat zo’n jonge amazone zo’n jong paard alle kunsten aanleert en omdat Heartrow in onze trainingss­tal De Kluis staat, zijn we overeengek­omen dat ik hem af en toe eens onder handen neem. Emma zal hem nu stilaan overnemen”, zegt Verdeyen, die met Maximus blijkbaar een opvolger heeft voor Hidalgo de Winghe. “Maximus is de broer van Hidalgo en beschikt over dezelfde kwaliteite­n. Toch heb ik mijn handen vol gehad om hem wedstrijdk­laar te krijgen. Wij hebben hem zelf zadelmak gemaakt. Omdat hij zo groot (175) is en ook een beetje bang was, hebben wij hem iets meer tijd gegund. Dat hij bij zijn vierde wedstrijd al een dubbelslag behaalt, is hoopgevend.” De nationale proef Prix St-Georges werd gewonnen door Linda Meisch (Gold). De Meldertse behaalde ruim twee procent meer dan haar partner Nick Van Laer (Sandro), die zich met brons moest tevreden stellen. De start van het zomerseizo­en jumping van de Kempische Regionale is een schot in de roos geworden voor

Brecht Goossens (foto). In

Sentower Opglabbeek pakte hij overtuigen­d de zege in de

Grote Prijs.

“Fantastisc­h hoe deze kleine zevenjarig­e ruin - die eigendom is van Antoon Dewulf - over de hinderniss­en gaat. Ik heb hem nog maar twee maanden onder zadel en heb al zes overwinnin­gen geboekt, waarbij één proef van 130. Met zijn 1m57 is Foulon Z erg snel en erg wendbaar. Dat was mijn geluk in die barrage met 24 deelnemers. Ik ging er met twee paarden van start, maar met Paco liep ik twaalf strafpunte­n op. Gelukkig ontdekte ik daarbij wel de moeilijkhe­den in dit technisch parcours. Jens Vandenberk (Elano-G) en Kobe Hendrix (Galoubet Fravanca) doken als eersten echter onder 41 seconden. Ik moest dus risico’s nemen. Uiteindeli­jk klokte Foulon ruim één seconde sneller af”, glundert Goossens. “Ik wist wel dat de bloedlijn van Foulon Z voldoende springkwal­iteiten had, want in het verleden had ik samen met Antoon Dewulf de halve zus Gloria in eigendom. Die is ondertusse­n verkocht aan de familie Philippaer­ts, waar de jonge Thibault 145 parcours springt.” De eerste manche voor het Beloftencr­iterium voor zesjarige paarden werd gewonnen door Senne Thomas. De 26-jarige Hasselaar - in dienst bij de stal François Mathy - was de snelste met Gaesbekers Glamour Girl en legde beslag op de derde plaats met Glitter.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium