Het Belang van Limburg

“Wedstrijd tegen PSG fijntjes overdoen”

Voetbalfan­s Thor Waterschei houden eerste reünie sinds 1988

- Chris NELIS

Onder het motto “wat ze in Winterslag kunnen, moet ons ook lukken en nog beter”, komt er een reünie van voetbalplo­eg Thor Waterschei. Heel wat oud-spelers hebben al laten weten dat ze daarvoor op 2 september naar Casino Modern afzakken. Het wordt een feestje voor supporters, met de legendaris­che wedstrijd tegen PSG als uitgangspu­nt.

Racing Genk, in 1988 nog gedestille­erd uit een fusie tussen KFC Winterslag en Thor Waterschei, wordt gedragen door het merendeel van de supporters. Maar dertig jaar na de fusie lijken beide mijnploege­n nog steeds tot de verbeeldin­g te spreken. Thor Waterschei, het ploegje dat het grote, gerenommee­rde Paris Saint-Germain versloeg en zich zo opwerkte tot de halve finale van de Europese beker voor bekerwinna­ars. Het is wellicht het meest memorabele moment voor de supporters. “Een waanzinnig­e wedstrijd”, glundert Peter Vander Perre. “Die kan me nog steeds kippenvel bezorgen. Zodanig dat we die gloriemome­nten weer in de verf willen zetten. Aanleiding was de reünie van de spelers van KFC Winterslag tijdens het plaatselij­ke volksfeest. In een reactie op Facebook schreef iemand: ‘Dat moet voor Thor toch ook kunnen?’. Die trigger was voldoende om gelijkgest­emde zielen bij elkaar te krijgen.”

Geel-zwart

Een groepje van vijf mensen met daarin Patrick Vandewalle, Peter Vander Perre, Cetin Ikic, Marc Baerts en Renaat Roekaers engageert zich om er een groots feest van de te maken. “We hebben al een hele lijst spelers die zeker zullen afkomen”, gaat Marc verder. “Drie van hen hebben tijdens de match tegen PSG gespeeld. Alles draait rond Thor Waterschei, de wedstrijd tegen PSG vormt de baseline. We zorgen voor een kwalitatie­ve samenvatti­ng van zo’n dertig minuten. Voorts zal er een tentoonste­lling zijn met exclusieve voorwerpen, foto’s en ander materiaal van Thor. Er komen doorlopend­e projecties en heel wat leuke activiteit­en. Het cafetaria wordt opnieuw een supporters­café zoals weleer en de spelers krijgen een podium. We roepen de mensen ook op om in geel-zwart te komen, in kledij, met vlaggen, in voetbalsch­oenen of wat dan ook. Ook attributen voor de expo zijn welkom. Die geven we na de tentoonste­lling uiteraard terug. Mensen die willen meehelpen, zijn ook welkom. Hoe meer mensen hoe liever.”

 ?? FOTO CN ?? Deze groep kernsuppor­ters hoopt op een reünie van oud-spelers, maar vooral ook van veel supporters van Thor Waterschei.
FOTO CN Deze groep kernsuppor­ters hoopt op een reünie van oud-spelers, maar vooral ook van veel supporters van Thor Waterschei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium