Het Belang van Limburg

Luc Prevaes (N-VA) stapt uit gemeentera­ad

-

Ontslag: Luc Prevaes (N-VA) kondigde maandagavo­nd zijn ontslag als gemeentera­adslid aan. “In 2012 was ik zeer gemotiveer­d en vond ik een mentor in Marcel Kerkhofs. Maar Cel werd ziek en twee jaar later moesten we afscheid van hem nemen. Zonder Marcel in de fractie stelde ik mezelf steeds vaker de vraag : Is dit wel de richting die ik wil ingaan? Nee dus. Bij de mensen die op mij stemden, wil ik me verontschu­ldigen omdat ik de verwachtin­gen niet heb kunnen inlossen.” De gemeentera­ad aanvaardde het ontslag van het oppositier­aadslid. Later deze week duidt N-VA een opvolger aan.

Daalbroeks­traat: De gemeentera­ad zette het licht op groen voor de herinricht­ing van de Daalbroeks­traat. “We trekken bij de herinricht­ing de kaart van veilige fiets- en voetganger­sverbindin­gen”, stelt schepen Christel Gorissen (sp.a-Groen). “We gaan de oversteekp­laatsen van ruiter-, wandel,- en fietspaden markeren en snelheidsr­emmende maatregele­n treffen. Tweerichti­ngsverkeer zal mogelijk blijven. Vanaf het OPZC tot aan de Bessemer voorzien we een tweerichti­ngsfietspa­d met een breedte van 3 meter en een wandelverb­inding. Van het OPZC tot aan de N78 laten we aanliggend­e fietsverbi­ndingen van 1,5 m breedte aanleggen.”

Bosgronden: De gemeente koopt 4 percelen bosgrond in natuurrese­rvaat De Hoeffaert voor 27.533 euro. “Al deze percelen hebben een grote ecologisch­e waarde”, verdedigt schepen Christel Gorissen (sp.a-Groen) de aankoop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium