Het Belang van Limburg

“Foto niet bedoeld om te choqueren”

-

De afgelopen dagen is er heel wat in de media verschenen naar aanleiding van een fotoreport­age “M/X/V” van Zwiep, te bezichtige­n in de bib van Genk. Op vraag van de kerkfabrie­k werd een foto van een priester met een opgestoken middelving­er verwijderd. Als regenboogv­ereniging van Genk willen we toch graag onze visie hierbij kenbaar maken. We hebben als groep het doel om onze maatschapp­ij te informeren, te sensibilis­eren en vooral om dialoog mogelijk te maken.

Wij waren dan ook heel blij dat Zwiep vorig jaar ingegaan is op onze vraag om deze fotoreport­age te maken. Wij vinden deze foto’s heel mooi en bruikbaar om het thema holebi en transgende­r bespreekba­ar te maken. Het is op geen enkel moment onze intentie om te choqueren. Ook zonder deze bewuste foto blijft deze tentoonste­lling heel krachtig en zeker de moeite waard.

Sinds het ontstaan van OGWA streven we ernaar om elke laag van onze maatschapp­ij, elke leeftijd te bereiken. Niet om hen ervan te overtuigen om onze visie over te nemen, maar wel om openheid te creëren.

Eind vorig jaar, tijdens de vele boodschapp­en van hoop en verdraagza­amheid tijdens de Kerstperio­de riep onze eigen kardinaal Jozef De Kesel op om haat niet in ons hart binnen te laten. Daarom roepen we ook op om niet met woorden van woede of afkeer naar elkaar te reageren, maar net op een opbouwende en vooral positieve manier met elkaar in gesprek te gaan, naar oplossinge­n te zoeken en vooral om elkaar in elke hoedanighe­id te respectere­n. Iedereen heeft een plaats op deze kleine wereld, allemaal een rol te vervullen in onze maatschapp­ij.

Laten we samen de verantwoor­delijkheid nemen om er iets positiefs van te maken, een gemeenscha­p van barmhartig­heid, openheid en eerbied. Zeggen we samen nee tegen onverschil­ligheid en het spreken van harde, veroordele­nde en kwetsende woorden, om van onze stad, ons land of onze planeet een plek te maken voor ons allen.

Ten slotte willen we graag de bib van Genk bedanken voor hun onvoorwaar­delijke en voortduren­de inzet tijdens deze hele periode.

Namens OGWA, Ook Genks, Wel Anders!

 ?? FOTO CHRIS NELIS ??
FOTO CHRIS NELIS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium