Het Belang van Limburg

“Liever koersen dan de Ronde verkennen”

-

De eindwinst in de Driedaagse De Panne-Koksijde is voor Philippe Gilbert zo goed als binnen. Terwijl Alexander Kristoff de tweede rit won, diepte de Belgische kampioen zijn voorsprong uit op tijdrijder Luke Durbridge (Orica-Scott). De grinta spatte gisteren weer als vanouds van het gezicht van Philippe Gilbert. In De Moeren trokken Trek en Katusha een waaier, de Belgische kampioen en zijn ploegmaats van Quick Step Floors waren bij de pinken. “We zaten in het begin met zes ploegmaats in de eerste waaier. Maar vergis je niet: het was een enorme inspanning. In de Vlaamse koersen moet je altijd à bloc rijden, het gaat er nerveus aan toe en het valt nooit stil. Daar hou ik van”, aldus onze landgenoot.

Omdat zijn grootste concurrent Luke Durbridge de eerste waaier miste, is Gilbert quasi zeker van eindwinst. Zijn dichtste belager heet nu Matthias Brändle. De Oostenrijk­se tijdrijder volgt op 50 seconden. De ritwinst in de waaierrit was voor Alexander Kristoff. Hij vloerde Marcel Kittel (Quick Step Floors) en Edward Theuns (Trek).

Opgave niet aan de orde

In het verleden gebeurde het t al al vaker dat de leider in de Driedaagse ieer opgaf om zich verder voor te bereiden op de Rondede van Vlaanderen. Maar daarar denkt Gilbert niet aan. “Ik heb eb respect voor de organisato­ren.n. Uit de wedstrijd stappen, doe ik alleen als ik geblesseer­d of ziek ben. Bovendien koers ik liever dan dat ik die verkenning ng afwerk. Ik voel me dan tochch maar als een tijger in een circusus die door tien camera’s wordt gegevolgd.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium