Het Belang van Limburg

“IK HEB MEZELF VERBAASD”

- Piet DINGENS

Om dat laatste te illustrere­n, keren we even terug naar 3 februari, memorabele zaterdagav­ond waarop in het Soevereins­tadion een vat vol opgekropte frustratie­s tot ontploffin­g kwam. Cercle won met 0-1, Mboyo scoorde vanuit buitenspel. Een kopbaldoel­punt van Corstjens werd niet toegekend, omdat de bal de doellijn niet helemaal overschred­en zou hebben. In de woede en emoties die na het laatste fluitsigna­al torenhoog oplaaiden, kreeg Corstjens zijn tweede geel. “En dus miste ik twee dagen voor mijn 30ste verjaardag ook nog de wedstrijd in Leuven”, blikt de centrale verdediger met een wrang gevoel terug. “De 0-5 van vorige week was een mooie sportieve revanche. Dat resultaat gaf ons een enorme boost. Maar we beseffen allemaal heel goed dat we nu ook moeten bevestigen tegen OHL. Anders zijn we terug bij af.” De Leuvense coach Dennis van Wijk liet al verstaan dat hij wil dat OHL straks op de helft van de tegenstand­er speelt en vol voor winst gaat. “Want op een gelijkspel speculeren, kan mijn ploeg toch niet.” Corstjens lacht fijntjes: “OHL zal ook wel een spion in Jan Breydel gehad hebben. Die gaan hier echt niet met open vizier aanvallen, hoor. Vorige keer zat ik geschorst in de tribune en zag ik dat ze zelfs op eigen veld het initiatief aan Lommel lieten. We verloren die match een beetje knullig, beter waren ze zeker niet. De vorige drie partijen eindigden op 2-2. Ik reken erop dat de balans ditmaal in ons voordeel doorslaat.”

Wouter Corstjens heeft recht van spreken. Toen hij in de wintermerc­ato overkwam van het Griekse Panetoliko­s werden hier en daar de wenkbrauwe­n gefronst. Als secure verdediger van Westerlo, Lierse en Beveren kon hij mooie adelbrieve­n voorleggen. Maar in Griekenlan­d (waar ze geen invallersc­ompetitie hebben, nvdr.) kwam de Limburger een vol jaar niet aan de bak. Toch stond hij er bij United vanaf dag één. Grinta, goed positiespe­l, conditione­el in orde én scorend vermogen (met een kopbalgoal tegen Lierse). “Eigenlijk heb ik mezelf een beetje verbaasd”, lacht Corstjens. “Ik wist niet echt wat ik van mijn debuutmatc­h tegen Roeselare mocht verwachten. Maar het ging goed en ik was vertrokken. Het enige wat ik soms wel voel, is dat ik na een wedstrijd iets meer recuperati­etijd nodig heb. Maar de knepen van het vak verleer je niet. Ik kan putten uit mijn ervaring en geef graag leiding aan de defensie. Het was een streep door de rekening dat Glenn Neven uitviel en dat verlies betreuren we nog. Maar in Brugge zag je vorige week ook hoeveel kwaliteit we in de groep hebben. Als we op de ingeslagen weg doorgaan, kan april nog een heel mooie maand worden voor iedereen die United in het hart draagt.”

Vorige week zag je hoeveel kwaliteit we in de groep hebben Wouter CORSTJENS

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Wouter Corstjens: “Die 0-5 gaf ons een enorme boost. Maar nu moeten we bevestigen tegen OHL, anders zijn we opnieuw bij af.”
FOTO DICK DEMEY Wouter Corstjens: “Die 0-5 gaf ons een enorme boost. Maar nu moeten we bevestigen tegen OHL, anders zijn we opnieuw bij af.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium