Het Belang van Limburg

Amper 9 procent ruilt bedrijfswa­gen in voor geld

-

Maar 9 procent van de werknemers in ons land zou zijn of haar bedrijfswa­gen inleveren voor een mobiliteit­sbudget. Zo’n budget is extra loon, in plaats van een salariswag­en. U kunt dan zelf bepalen of u het geld aan mobiliteit besteedt of iets anders.

BRUSSEL -

Uit een bevraging van Touring bij 600 eigenaars met een auto van de zaak, blijkt hoe moeilijk werknemers afstand doen van hun bedrijfswa­gen. Zo’n 27 procent van de ondervraag­den is bereid over te stappen naar een kleinere wagen. “Als amper 9 procent zijn auto inlevert, wil dat wel zeggen dat 91 procent nog altijd met de auto aan het verkeer deelneemt. Acht op de tien ondervraag­den geven aan dat het openbaar vervoer geen alternatie­f is. Als we de files willen oplossen, zullen we mensen meer moeten overtuigen van de positieve impact van het mobiliteit­sbudget”, zegt Touring. De regering werkt aan een wettelijk kader voor het mobiliteit­sbudget. Tegen eind deze maand zou dat klaar zijn.

Open Vld wil regels voor abortus versoepele­n BRUSSEL -

Open Vld dient een wetsvoorst­el in om de abortuswet aan te passen. De deadline van 12 weken is te kort, vinden de liberalen. “Elk jaar moet een duizendtal vrouwen naar het buitenland trekken omdat hun zwangersch­ap al te ver gevorderd is om bij ons een abortus te laten uitvoeren”, duidt Kamerlid Carina Van Cauter. “In Zweden kan een abortus tot 18 weken na bevruchtin­g. Het lijkt ons redelijk om naar die deadline te evolueren. Een uitbreidin­g tot 14 weken is het minimum.” Een ander punt waar Van Cauter van af wil, is de strafbaarh­eid: abortus staat nu nog in de strafwet. “We willen een duidelijk signaal geven dat het om een recht en een medische ingreep gaat”.(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium