Het Belang van Limburg

12 Limburgse scholen besparen energie

-

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V)investeert bijna 6,1 miljoen in 77 energiebes­parende projecten in het vrij gesubsidie­erd onderwijs.

BRUSSEL -

Concreet gaat het om het isoleren van muren, daken en vloeren of de plaatsing van hoogrendem­entsglas. De projecten moeten zorgen voor 1.646 ton minder CO2-uitstoot per jaar, te vergelijke­n met de uitstoot van bijna 2 miljoen kilometer met de vrachtwage­n. In onze provincie gaat het om een investerin­g van 1,173 miljoen euro in 12 scholen waarvan minister Crevits 889.000 euro voor haar rekening neemt. De scholen liggen in Houthalen (De Schakel), Maasmechel­en (De Helix en De Griffel), Tessenderl­o (Wiebelwoud en De Regenboog), Lommel (De Speling), Genk (Lyceum en vrijde basisschoo­l), Hamont (De Robbert), Herk (Sint-Martinus), Sint-Truiden (‘t Zonnetje) en Kermt (vrije basisschoo­l).

Onduidelij­kheid over rol Belgische F-16’s BRUSSEL -

Het Pentagon, het Amerikaans­e ministerie van Defensie, heeft de betrokkenh­eid van Belgische vliegtuige­n bij de luchtaanva­llen van 17 maart op Mosoel niet bevestigd. Dat zei de Amerikaans­e ambassade van de VS zondag. Bij de luchtaanva­l op die Iraakse stad in handen van IS vielen meer dan 200 burgerdode­n. Journalist Martin Chulov van de Britse krant ‘The Guardian’ sprak op twitter van een rapport van het Pentagon dat de betrokkenh­eid aangaf van Amerikaans­e, Britse, Franse en Belgische vliegtuige­n bij de bewuste luchtaanva­llen. Dat wordt nu tegengespr­oken omdat het onderzoek nog bezig is. De oppositiep­artijen Groen en sp.a vragen uitleg aan defensiemi­nister Steven Vandeput (N-VA). (

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium