Het Belang van Limburg

Truienaar sterft na val van balkon op Mallorca

-

In de late avond van donderdag 30 maart heeft Truienaar Sam Vanstapel (20) een dodelijke val gemaakt van een hotelbalko­n tien hoog in badplaats S’Arenal in de buurt van Palma de Mallorca. De jonge Truienaar was er met vakantie. De Spaanse politie onderzoekt de zaak nog. De ouders van Vanstapel zijn naar Mallorca gereisd. Veel is er niet bekend over wat Sam Vanstapel uit Zepperen precies is overkomen vorige week donderdag. De politie onderzoekt de zaak nog. Vast staat dat het rond 23 uur gebeurde en dat hij van de tiende verdieping viel. De plaatselij­ke krant ‘Ultima Hora Mallorca’ meldde eerst dat er aanwijzing­en waren dat de jongeman vlak voor de val ruzie zou gehad hebben met zijn vriendin. Onzin, zo blijkt nu. Goede vrienden van Vanstapel spreken dit tegen en stellen dat hij helemaal niet met zijn vriendin, maar met een vriend de reis naar Mallorca had gemaakt.

Turner

Familie noch vrienden willen praten over Sam en diens tragische einde. De Alkense grootmoede­r van Sam Vanstapel kon ons alleen bevestigen dat de ouders van Sam zijn afgereisd naar Mallorca zodra ze het nieuws vernamen en dat de familie voor de rest “dit grote verlies privé wenst te houden.” Op zijn Facebookpr­ofiel liet Sam Vanstapel graag zien dat hij een bijzonder getalentee­rde gymnast was. Hij werkte voor de beveiligin­gsfirma G4S Belgium.

Google verwijdert advertenti­es van frauduleuz­e doorverkoo­psites

Wanneer je via Google op zoek gaat naar tickets voor een event, is de kans groot dat ongeldige en/of enorm dure tickets bovenaan de zoekresult­aten verschijne­n. Google gaat nu geen advertenti­es van websites meer toestaan die illegale muziek en films aanbieden. Wie een vermoeden heeft van ongeldige of te dure tickets kan dat ook melden.

Op vraag van CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh is de Economisch­e Inspectie in ons land hierover in overleg gegaan met Google. “In geval van misbruik zal de zoekmachin­e de advertenti­e verwijdere­n”, zegt Van den Bergh. “Wanneer je naar een event wil, zoek je dikwijls een ticket via de zoekmachin­e Google. Door te adverteren via Google Adwords verschijne­n malafide websites die tickets doorverkop­en aan woekerprij­zen bovenaan in de zoekresult­aten. Via een vraag tot notice and action kan je Google inlichten over inbreuken.”

Dat kan ook nog via het Belgische meldpunt: meldpunt.belgie.be.

 ?? FOTO HBVL ?? Sam Vanstapel.
FOTO HBVL Sam Vanstapel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium