Het Belang van Limburg

“Opzeggen is onmogelijk”

SCOUTS EN STOELEN

-

De Voordeleng­ids.eu houdt er rare gewoontes op na. Contracten worden stilzwijge­nd verlengd. Wie wil opzeggen, krijgt geen reactie maar wie niet betaalt, krijgt meteen een incassobur­eau aan de deur. In de zomer van 2014 werd Leroy Thijs in het centrum van Lommel aangesprok­en door een jongedame, die hem vroeg of hij wel eens naar een pretpark ging, en hem daarna vertelde over de grote voordelen van de ‘Voordeleng­ids’.

“Met zo’n Voordeleng­ids zou ik overal korting krijgen”, vertelt Leroy. “In pretparken, dierentuin­en, hotels en cinema’s zou ik maar de helft van de prijs moeten betalen. Ook in tal van winkels zou ik kortingen krijgen.”

De gids kostte net geen 80 euro. Een beetje rekenwerk leerde Leroy dat hij dat bedrag in een mum van tijd had terugverdi­end, als hij er regelmatig gebruik van maakte. “Volgens de verkoopste­r was er maar één nadeel. De Voordeleng­ids was maar voor één jaar geldig. Maar ik kon hem elk jaar opnieuw vernieuwen. Als ik niet tevreden was, dan kon ik hem ook altijd opzeggen.”

“Dat was een ietsje te rooskleuri­ge voorstelli­ng van de feiten. Met de Voordeleng­ids kreeg ik overal hooguit een paar euro korting. Ik heb hem dan ook al snel niet meer gebruikt. Ik stak hem ergens weg, en ben hem helemaal uit het oog verloren.”

“Onlangs, bij het bekijken van mijn rekeningen, bleek dat ik nog steeds lid ben. Je lidmaatsch­ap wordt blijkbaar elk jaar stilzwijge­nd verlengd. Ik heb daarop mijn bank opdracht gegeven niet meer te betalen. Ik heb ook brieven gestuurd, aangeteken­d, met de vraag mijn lidmaatsch­ap op te zeggen. Geen reactie. Betaalaanm­aningen, voor de verlenging van mijn contract, krijg ik wel.” “Ik krijg nu aanmaninge­n van een incassobur­eau en zelfs een gerechtsde­urwaarder. Kan dit allemaal zomaar? Moet ik dat bedrag, dat nu vermeerder­d wordt met interesten en schadeverg­oedingen, betalen?

XDe scouts van Beringen wachten al meer dan een jaar op stoelen uit Nederland (aflevering 3)

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Leroy kreeg op straat een contract aangesmeer­d.
FOTO RAYMOND LEMMENS Leroy kreeg op straat een contract aangesmeer­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium