Het Belang van Limburg

Vossen naar ziekenhuis, Club zit zonder spitsen

-

Brugge verliet de Ghelamco Arena niet alleen zonder punten, het hield aan de partij ook geen fitte spits meer over. Abdoulay Diaby was al het hele seizoen uit met een blessure aan de adductoren, maar ook Wesley en Jelle Vossen staan nu aan de kant. De Braziliaan Wesley moest gisteren na 25 minuten naar de kant. “Na een tackle lag zijn hele scheenbeen open”, aldus coach Michel Preud’homme. “Een tackle die niet eens een overtredin­g was.” Wesley is sowieso onzeker voor de wedstrijd van volgende zaterdag tegen Charleroi. Nog erger verging het Jelle Vossen. Die kreeg in het slot van de wedstrijd een stevige stamp in de onderrug en kon rond het laatste fluitsigna­al een moment zelfs niet meer bewegen. De spits werd op zijn zij op een brancard geplaatst, waarna een ziekenwage­n tot bij de Brugse bank kwam om Vossen weg te brengen. Er wordt gevreesd voor een botkneuzin­g, waarbij het herstel kan variëren van enkele dagen tot heel wat weken. Foto’s moeten meer duidelijkh­eid brengen.

Naast de diepe spitsen mist blauw-zwart ook nog steeds José Izquierdo (adductoren) en Anthony Limbombe (pubalgie). Lior Refaelov bleef gisteren aan de kant omdat Preud’homme hem

Strijdvaar­dig

fysisch niet fit genoeg achtte en geen risico’s wou nemen. Ondanks de nederlaag en het spitsenpro­bleem bleven de Bruggeling­en strijdvaar­dig. Van moedeloosh­eid was geen sprake. Een tik, maar geen dreun. Club had gewoon goed gevoetbald. Het vuur dat tijdens de laatste wedstrijde­n van de reguliere competitie ontbrak, was gisteren helemaal terug. Ruud Vormer: “We kregen hier nog nooit zoveel kansen, maar we missen ze allemaal. Dan wordt het lastig.” Zijn landgenoot Lex Immers trad hem bij. “De manier waarop we verliezen, is frustreren­d. Gent heeft bijna geen kansen gehad. Ze werden een beetje geholpen door ons en de scheidsrec­hter. Als we drie of vier keer scoren, pak je drie punten waar je recht op had.”

Nooit eerder kregen we zoveel kansen op Gent, maar we misten ze allemaal

Ruud VORMER

 ?? FOTO BELGA ?? Jelle Vossen kan even niet bewegen en wordt afgevoerd.
FOTO BELGA Jelle Vossen kan even niet bewegen en wordt afgevoerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium