Het Belang van Limburg

“Geen spitsen? Geen probleem!”

- Gunter SCHOOFS-Pieter VANLOMMEL

Geen spitsen in de basisopste­lling van Ivan Leko in de openingsma­tch van play-off 2. Dat belette de Kanaries niet om - voor amper 2.000 man - drie keer te scoren tegen een zwak Waasland-Beveren. Pieter Gerkens, de diepste man bij STVV, was andermaal de uitblinker. Maatje Stef Peeters én Roman Bezus maakten het feest compleet. “Ik kan mijn stempel meer en meer drukken in het systeem van Leko”, glunderde Gerkens. “Drie keer na mekaar al slikte ik drie goals. Om zot van te worden.” Onweer op het gezicht van Laszlo Köteles na afloop op Stayen. De KRC-doelman werd gevloerd door zijn ex-ploegmakke­rs Gerkens en Peeters en baalde vooral over het gebrek aan grinta in zijn eigen ploeg. “Niet te geloven. Als play-off 2 je niet interessee­rt, speel dan tenminste voor de premie die je lekker kan opmaken op vakantie volgende maand? Ik begrijp het niet.”

Stef Peeters en co hadden duidelijk wel zin om die premie mee te graaien. Na de rust kneep STVV de tegenstand­er helemaal dood. “Voor de kampwissel kregen we het tempo er niet in. Om de haverklap lag er iemand tegen de grond, ofwel legde Delferière het spel onnodig stil”, aldus Peeters. “Toen er eindelijk gevoetbald kon wor- den na de koffie, grepen we ze bij de keel. Er kwam ruimte en die hebben we perfect benut. We hebben duidelijk een signaal gegeven dat we er vol voor gaan in de playoffs. We willen zoveel mogelijk matchen winnen. Ik doe daar niet onnozel over: natuurlijk wil ik elke winstpremi­e meepakken. Bij mijn ploegmakke­rs is dat niet anders.”

Koningskop­pel

Het is stilaan een koningskop­pel geworden op Stayen, het duo Stef Peeters-Pieter Gerkens. Bilzenaar Gerkens was opnieuw de uitblinker, zelfs nu hij door gebrek aan spitsen vaak als diepste man geposteerd stond. “Geen spitsen? Geen probleem”, schaterde Gerkens. “Nee, alles werd goed doorgepraa­t en ook die oefenduels hebben ons goed gedaan. Nu pro- beerde ik tussen de linies onrust te zaaien. Zelf voel ik me beter en beter in het systeem van Leko. Ik kan vaker mijn stempel drukken. Ik zit intussen al aan zeven goals.”

Onderhande­lingen

Daarmee is Gerkens alleen topschutte­r, hij heeft er nu eentje meer dan Boli achter zijn naam. STVV doet zijn werk en onderhande­lt volop met goudhaantj­es Peeters en Gerkens. “Ik heb een nieuw voorstel gekregen”, stelt Gerkens. “Ik heb sowieso nog een contract voor een jaar, maar de club wil dat graag openbreken. Vanaf volgende week zal ik alles rustig met pa en mijn makelaar bekijken.” Ook Roman Bezus heeft nog een contract bij STVV, maar de Oekraïner bracht veel te weinig in de reguliere competitie. Gisteren kreeg de middenveld­er een laatste kans van Ivan Leko. Die greep hij. “Ik werd wat meer op links uitgespeel­d, in steun van Gerkens. Met hem kan ik het prima vinden”, aldus Bezus. “In de oefenmatch­en tegen Lommel en Charleroi bleek dat al. Ik scoorde nu mijn eerste goal voor STVV zowaar. Pfff, dat heeft schandalig lang geduurd. Ik moet de coach dankbaar zijn dat hij me vanonder het stof haalde.”

 ?? Foto BELGA ?? Pieter Gerkens valt doelman Laszlo Köteles in de armen. De gewezen goalie van Genk moest twee goals toestaan van zijn ex-ploegmaats Gerkens en Peeters.
Foto BELGA Pieter Gerkens valt doelman Laszlo Köteles in de armen. De gewezen goalie van Genk moest twee goals toestaan van zijn ex-ploegmaats Gerkens en Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium