Het Belang van Limburg

“We hadden er zes of zeven kunnen maken”

Leandro Trossard terug van even weggeweest

- Erik DE GRUYTER

Poll Peters scout Vigo - Vanavond om 20.45 uur hervat Celta de Vigo de competitie met een thuismatch tegen Las Palmas. Genk-scout Poll Peters zal die wedstrijd bijwonen. Hij zal op 16 april ook Granada-Vigo ter plaatse gaan bekijken. Jos Daerden trekt op zondag 9 april naar Vigo voor de thuismatch tegen Eibar.

Beloften in Lokeren - De Genkse beloften spelen vanavond om 19.30 uur in Lokeren.

Jakub Brabec: “Even chaos” - Jakub Brabec speelde een souvereine wedstrijd, hij hield Tom De Sutter compleet uit de match. “Nochtans was het niet altijd even makkelijk om achterin de focus vast te houden. We speelden heel aanvallend en kregen kansen bij de vleet. De verdediger­s moesten niet vaak in actie komen. Maar zo lang het maar 1-0 stond, was het opletten geblazen. Eén keer was er even chaos en bijna stond het 1-1. Nu goed, we hebben een goeie start genomen. Daar moeten we op voortbordu­ren.” Vier zeges puurde Lokeren uit zijn laatste vijf doortochte­n in de Luminus Arena. Zaterdag werd daar een dikke streep onder getrokken. “De score had veel hoger kunnen liggen”, besefte uitblinker Leandro Trossard. Trossard kreeg na een paar weken afwezighei­d opnieuw een basisplaat­s van Albert Stuivenber­g. Op Anderlecht moest de vaardige Maaslander vervroegd de aftocht blazen wegens een opspelende lies. De paar weekjes relatieve rust hebben hem kennelijk goed gedaan.

“Ik voel me ook weer kiplekker. Dat ik even moest afhaken was blijkbaar nog niet zo slecht. Ik voelde me echt in mijn sas. En als je je goed voelt, durf je automatisc­h meer en lukt alles beter.” Racing Genk beet in de eerste helft de tanden stuk op het Lokerse blok. Zelf zag Trossard een plofbal tegen de staander belanden. “Het was dan ook een hele opluchting dat Alejandro Pozuelo vlak voor de pauze een eerste keer succes kende. Daardoor werd de stugge aanpak van Lokeren doorbroken. Ally Samatta scoort momen- teel aan de lopende band. In een maand tijd maakte hij er acht: twee tegen Club Brugge, twee tegen Gent (Europees), eentje in Westerlo, eentje tegen Lokeren en tussendoor twee voor Tanzania. Enkel in de overbodige EL-match in Gent zweeg zijn kanon even. Indrukwekk­ende cijfers zijn het: 1 doelpunt per 65 minuten. Toch blijft de Na de rust kregen we opnieuw een karrenvrac­ht kansen. We hadden gemakkelij­k 6 of 7 keer kunnen scoren. Zelf kreeg ik ook een paar mooie kansen. Maar het mocht blijkbaar niet lukken. Nu, ik ben toch tevreden dat ik Ally Samatta de assist kon geven bij de tweede goal. Toen brak de veer definitief bij Lokeren.” Genk heeft zich door zijn sprankelen­de overwinnin­g meteen als topkandida­at gemeld voor een finaleplaa­ts. Leandro Trossard wil dan ook niet gezegd hebben dat de Genkse spelers het pleisteren in play-off 2 als een zware lijfstraf ervaren.

“In de kleedkamer haalt niemand zijn neus op voor play-off 2. Iedereen staat op scherp. We willen zo veel mogelijk matchen winnen. Dan moet ook de finale zeker haalbaar zijn.” Genkse spits bescheiden. “Je ziet, als je geduldig bent, komen die goals wel. Met de hulp van God. Ik ben het Belgische en Europese voetbal stilaan gewoon. Dat loont.” Genk is met hem alvast goed op weg naar de groepszege in play-off 2. “Ho maar,” trekt Samatta de handrem op, “we zijn er nog niet. We zullen elke week weer worden getest. Het lijkt misschien makkelijk. Maar dat is het niet.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Ally Samatta viert zijn doelpunt.
Foto JEFFREY GAENS Ally Samatta viert zijn doelpunt.
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Leandro Trossard: “Als je je goed voelt, lukt alles.”.
FOTO JEFFREY GAENS Leandro Trossard: “Als je je goed voelt, lukt alles.”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium