Het Belang van Limburg

“Gent komt weer onder de mensen”

-

“Door de zege van Gent op Club Brugge wordt de titel een strijd tussen drie ploegen. Het was zeker geen mooie wedstrijd. Los van de rivaliteit tussen de twee clubs was het een clash van twee trainers. Preud’homme was voor een punt naar de Ghelamco Arena gekomen. Hij weet dat Brugge op verplaatsi­ng een andere ploeg is dan thuis en hij wilde niet met een nederlaag beginnen. Dat gebeurde toch waardoor Gent nu op twee punten komt en weer onder de mensen komt.”

“De titelfavor­iet blijft Anderlecht. Op Zulte was paars-wit opnieuw niet denderend, maar toch pakten ze de drie punten. Je kunt stellen dat ze het buiten verwachtin­g goed doen, want er is dit seizoen redelijk wat kritiek geweest. Niet in het minst op trainer René Weiler en diens manier van werken. De critici moeten nu echter toegeven dat het er op dit moment goed uitziet voor Anderlecht. In Europa lieten ze namelijk ook mooie dingen zien. “

“Ik besef dat het spelbeeld beter kan, maar er staat een ploeg die kampioen kan worden. Deze keer maakte Tielemans het verschil. Dat is het voordeel van een kern met zo veel goede spelers. Een andere keer doet Hanni het of weer Teodorczyk. Hij is technisch niet de meest verfijnde, maar eenmaal in de grote baklijn levensgeva­arlijk. De Pool zal zijn goaltjes nog meepikken.”

“Zulte zal geen grote rol vertolken. Een logisch gevolg van een bekerfinal­e voor play-off 1. Ze hebben al een Europees ticket. Als het dan een keer tegen zit verdwijnt de prikkel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium