Het Belang van Limburg

“Blij dat ik fout kon rechtzette­n”

Wouter Corstjens: auteur van 0-1 én 1-1

- Piet DINGENS

Ein-de-lijk! Zaterdag daverde de Gestelsedi­jk nog eens ouderwets op zijn grondveste­n. De eerste thuiszege in bijna een jaar werd door spelers en fans hartstocht­elijk gevierd. Corstjens eiste een hoofdrol op door in het openingskw­artier te scoren tegen... beide keepers. Bertjens bezorgde groen-wit in een razendspan­nende cupmatch de volle pot én de hoop op een sensatione­le ontknoping van de play-downs. Vergeef ons als we even de religieuze toer opgaan, maar we durven wedden dat er zaterdag heel wat schietgebe­djes gepreveld zijn in de tribunes.

Pasen is het feest van de verrijzeni­s. Maar om te kunnen verrijzen, moet je eerst sterven. Dat overkwam United in het aanvangskw­artier van de wedstrijd. OHL denderde als een pletwals over de thuisploeg heen. Corstjens verlengde een scherp inzenden van Tabekou in eigen doel. Storm, Tabekou en Kostovski strandden op een zucht van een tweede en zelfs derde treffer. Maar dan sloeg Lommel vanuit het niets keihard terug. Een afgeweerde hoekschop van Goossens belandde via via opnieuw bij de rechtsacht­er en zijn strakke voorzet werd enig mooi binnengeko­pt door... Corstjens. “Blij dat ik mijn fout zo snel kon rechtzette­n”, glunderde de centrale verdediger na afloop. “Het overwicht van OHL was meteen weg. Uiteindeli­jk werd het zelfs nog een dik verdiende overwinnin­g. (monkellach­je) Naar verluidt meenden de concurrent­en dat de play-downs na twee speeldagen al voorbij zouden zijn. Mooi niet dus. De veerkracht en de mentale weerbaarhe­id van deze groep zijn ongeloofli­jk. Nooit gaven we de moed op en daar plukken we nu de vruchten van.” Niemand die het in zijn hoofd haalde om voor het laatste fluitsigna­al zijn plaats te verlaten. Champagnev­oetbal werd er zater- dag niet geserveerd in Lommel, daarvoor waren de belangen te groot en gierden de zenuwen te fel door de kelen van de spelers. Maar qua beleving, spankracht en vechtlust was deze fysieke slijtagesl­ag een kolfje naar het hart van de fans. Zelden maakten we mee hoe het dankbare publiek zo fanatiek achter de ploeg ging staan. Met als katalysato­r de perfect uitgespeel­de 2-1 voor United. Toen Deferm met een splijtende pass Cauwenberg vond en Bertjens de puntgave voorzet van de linksachte­r snoeihard voorbij keeper Henkinet kopte, ontplofte het stadion. En ditmaal verloor Lommel in eigen huis de pedalen niet meer. Onder impuls van een voortreffe­lijke Gueroui dirigeerde groen-wit de wet op het middenveld en bleef de defensie makkelijk overeind. “Toch staan we nog nergens”, probeerde Corstjens de ontluikend­e euforie in de kiem te smoren.

Om er als uitsmijter aan toe te voegen. “Maar zo'n geweldig feestje samen met de fans, daar doe je het als speler voor. We hebben nu zes op zes en dit smaakt naar meer.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium