Het Belang van Limburg

BENTEKE STOPT CHELSEA

Crystal Palace smeert leider eerste thuisneder­laag in zeven maanden aan

-

Het Engelse voetbal leeft weer op hoop. Een ontketende Christian Benteke en Crystal Palace smeerden Chelsea een eerste thuisneder­laag in zeven maanden aan. Woensdag komt Manchester City op bezoek. Heeft Benteke de Premier League gered? Het was een goal die Thibaut Courtois niet graag zal terugzien. De Chelsea-doelman kwam uit, Benteke stopte de bal, en vloerde zijn landgenoot met een subtiele chip. “Benteke in Messi-modus”, twitterde een Palace-fan. Bentekes eerste competitie­goal sinds 31 januari was een beauty. “Ik heb er Thibaut wel wat mee geplaagd, ja”, zei Benteke achteraf. “Vooraf had hij me gezegd had dat hij me kende en me goed had bestudeerd. Voor een keer dat ik tegen hem win mag ik hem wel van antwoord dienen, he?” Stamford Bridge ligt Benteke want hij scoorde er voor de derde keer op rij, telkens met een andere ploeg. Zijn doelpunten voor Aston Villa en Liverpool leverden hem niet de zege op, deze keer was de 1-2 ook de eindstand. Alle goals vielen zaterdag in de eerste tien minuten.

Eden Hazard had Chelsea met een assist nog aan de voorsprong geholpen maar moest de prominente­nrol aan zijn goeie vriend Benteke laten. “Ach, we kunnen niet altijd winnen”, probeerde Hazard te relativere­n. “We hebben niet eens slecht gespeeld, maar het mankeerde vandaag alleen aan de afwerking.” Palace-doelman Wayne Hennessey en verdediger Mamadou

Eden HAZARD Sakho speelden een wereldmatc­h en het vizier van Diego Costa stond niet goed afgesteld. Dit was zo’n wedstrijd dat wat Chelsea ook probeerde, de bal niet in het mandje geraakte. Zelfs niet in de bijna tien minuten blessureti­jd die de ref aanrekende.

Maar toch is er ook reden voor Chelsea om zich zorgen te maken. The Blues staan voor een belangrijk­e veertienda­agse met wedstrijde­n tegen Manchester City (woensdag) en op verplaatsi­ng bij Manchester United (paaszondag). Thuis punten laten liggen tegen een staartploe­g als Palace komt dan bijzonder slecht gelegen. De eindstand had overigens 1-3 kunnen zijn omdat nog een goeie redding van Courtois op uitblinker Wilfried Zaha nodig was. Zaterdag werd het bewijs geleverd dat de formatie van Antonio Conte toch niet onoverwinn­elijk is. “Voor de media is het een interessan­t resultaat omdat het de competitie opnieuw wat interessan­ter maakt”, reageerde Conte. “Ik zeg altijd dat de titel pas binnen is als je mathematis­ch zeker bent. Alles kan gebeuren – zeker in Engeland.” Palace flirtte lange tijd met de degradatie­zone maar won nu vier keer op een rij. Benteke kampte de voorbije maanden met het vertrouwen maar zijn twee goals in Rusland hebben die helemaal teruggebra­cht. “We kunnen fier zijn op onszelf”, reageerde de spits. “Onze bedoeling was goed te verdedigen en op de counter spelen. We wisten dat er ruimte zou liggen als Azpilicuet­a en Alonso uit hun zone komen. Daar hebben we maximaal van geprofitee­rd.”

We hebben niet eens slecht gespeeld, maar het mankeerde aan de afwerking

Hazard over Real Madrid

Woensdag komt City op bezoek in Chelsea. Eden Hazard en co. moeten dan bewijzen dat de nederlaag tegen Palace een eenmalige misstap was. Hazard mocht het na afloop van de partij overigens gaan uitleggen voor de camera’s van Play Sports. Sinds een week vrijt Real Madrid de Rode Duivel openlijk op. Maar ook al heeft Hazard een grenzeloos respect voor Madrid-trainer Zinédine Zidane, voor de camera van Play Sports maakte hij na zaterdag duidelijk dat hij niet met een transfer in zijn hoofd zit. “Mijn toekomst? Daar valt niets over te zeggen. Ik leef van match tot match en kijk niet verder.”

Op de vraag van de tv-journalist of hij geen zin had naar Spanje uit te wijken, antwoordde Hazard met een geintje. “Wil je me in de problemen brengen of zo? Nee, ik voel me hier goed. Ik heb dingen af te werken. En daarna heb ik nog een contract tot 2020. Ik voel me goed bij Chelsea.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium