Het Belang van Limburg

Origi steelt Lukaku-show voor ogen van 007

Houthalena­ar scoort en nodigt buren uit op Merseyside Derby

- Pieter VANLOMMEL/Bart LAGAE

Niet Romelu Lukaku maar Divock Origi werd de Belgische held van de Merseyside Derby tussen Liverpool en Everton. Sadio Mané opende de score voor Liverpool maar Everton-verdediger Pennington maakte de gelijkmake­r na een corner die bleef hangen voor het doel van Mignolet. Twee minuten later zette uitblinker Coutinho Liverpool met een klasseacti­e weer op voorsprong. Toch was het wachten op de invalbeurt van Divock Origi, voor de geblesseer­d uitgevalle­n Mané, tot de verlossend­e 3-1. De Belg kreeg geen speelminut­en van Roberto Martinez bij de Rode Duivels maar bewees dat hij zijn neus voor doelpunten niet verloren heeft. Hij liep slim weg van Everton-verdediger Ashley Williams en klopte doelman Robles. Goed voor zijn eerste Premier League-goal sinds 14 december.

“Ik heb altijd gezegd dat ik een topspits wil zijn voor dit team en ik denk ook dat ik dat kan zijn”, reageerde Origi, die dit seizoen schommelt tussen de bank en het basiselfta­l, op de clubwebsit­e. “Ik wil op het veld bewijzen dat ik geen optie ben voor de toekomst, maar een optie voor vandaag.” De drie punten in de zwaarbevoc­hten derby tegen Everton mogen wat de Rode Duivel betreft de start betekenen van een mooie slotspurt van The Reds. “We hebben nog acht wedstrijde­n te gaan. We moeten kalm blijven en zo veel mogelijk punten pakken. Ik denk dat dit een goede start is om een Champions League-ticket te bemachtige­n.”

James Bond

James Bond-acteur en Liverpools­upporter Daniel Craig volgde de

Ik wil bewijzen dat ik geen optie ben voor de toekomst, maar een optie voor vandaag

Divock ORIGI

wedstrijd op de tribune. Na afloop bedachten de Liverpool-fans een nieuw liedje voor Divock Origi, op de tonen van jaren negentig dancehit Saturday Night van de Deense zangeres Whigfield. “Saturday night, and I like the way you move...Divock Origi...He cuts inside and slots it past the Blues...Divock Origi...”

Zaten eveneens op de tribune: de 18 buren uit de Boterbloem­straat in Houthalen-Oost. Op uitnodigin­g van Divock en vader Mike Origi waren de gewezen buren van de aanvaller samen naar Liverpool afgereisd. Na afloop van de derby trok het gezelschap met vader en zoon Origi naar een Indisch restaurant in een buitenwijk van de stad.

 ?? FOTO EPA ?? Met een rake knal legde Divock Origi de Merseyside Derby in een definitiev­e plooi. Nadien ging hij dineren met zijn gewezen buren (inzet).
FOTO EPA Met een rake knal legde Divock Origi de Merseyside Derby in een definitiev­e plooi. Nadien ging hij dineren met zijn gewezen buren (inzet).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium