Het Belang van Limburg

Gajser op eenzame hoogte

-

Ook in het Mexicaanse Leon - op 1.800m hoogte - stond er geen maat op Tim Gajser. De wereldkamp­ioen won met sprekend gemak beide reeksen in de MXGP. In de MX2 zorgde Thomas Convington voor dé verrassing. De grote hoogte en de ijle lucht bezorgden de teams heel wat kopzorgen. Minder zuurstof voor de motoren, betekent ook minder pk’s. Maar daar leek Tim Gajser totaal geen last van te hebben. De Sloveen stuurde zijn Honda in beide reeksen vlotjes naar winst. Niemand die ook maar in zijn buurt kwam.

Antonio Cairoli werd tweede (4+2), Paulin derde (3+3). Voor het eerst dit seizoen stond er geen Belg op het podium. Van Horebeek was onze beste landgenoot op de vijfde plaats (5+5). Desalle werd zevende (8+6).

In de MX2 zorgde Thomas Covington, die voor het Limburgse Husqvarna-team van Jacky Martens uitkomt, voor stuntwerk. De Amerikaan pakte de tweede GPzege uit zijn carrière. Eerder won hij in 2015 al eens in... Leon. En net als toen flikte de Amerikaan het nu ook met een vierde en eerste plaats in de reeksen. Straf, aangezien hij dit seizoen nog niet één keer in de top 10 finishte. “Ik kan het niet geloven”, zei een geëmotione­erde Covington. “Die tweede reeks was mijn beste ooit. Eindelijk worden het team ik beloond voor al het harde werk.” Jeremy Seewer werd tweede (1+4) en blijft WK-leider. Onze landgenoot Julien Lieber werd voor de derde keer in vier GP’s derde (3+3). “Dat zijn veel drietjes”, lachte de Malmedien. “Maar ik ben blij met dit podium na twee reeksen vol pittige duels.”

 ?? FOTO HBVL ?? Tim Gajser.
FOTO HBVL Tim Gajser.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium