Het Belang van Limburg

“We ruiken de titelfinal­es”

Uitstekend rapport voor Bruno en Santucci

- Leo PEETERS

Noliko Maaseik heeft een krachtig signaal gegeven op de vijfde van tien speeldagen in de play-offs: 3-0 tegen VCL Aalst. Er valt niet te spotten met de titelambit­ies van de Maaslander­s. De Argentijns­e tandem Bruno-Santucci hield kordaat de leiderspla­ats vast. Roeselare volgt op één puntje. Aalst zakt een eindje weg, Antwerpen een heel eind en is uitgerange­erd voor de eindfase. Halfweg een dure eed zweren, dat Maaseik en Roeselare de finales spelen, is nog een brug te ver. Aalst was niet bijzonder happy: 3-0. Totaal onverwacht. “Dit had beter gekund. We hebben onszelf genekt”, baalde coach Johan Devoghel. “Dertien fouten tegen zes Limburgse, daar zit het verschil.” Een plausibele uitleg, die door skipper Frank Depestele werd beaamd. “De eindstand stoort me. Ik geef het toe: ik kon de tegenaanva­l via mijn middenmann­en te weinig lanceren.”

Met hulp van de Ajuinen

Jelte Maan, Martijn Colson (knie) en Wout Wijsmans bleven in de coulissen. Walker, Pekmans, Staszewski en Parkinson maakten Maaseik bloednerve­us tot 1618 in de eerste beurt. Wisselspel­er Lou Kindt drong aan tot 21-20. Dan deelden medical joker Raic en Rob Bontje de beslissend­e tikken uit: 25-22.

“Die dekselse kleine flaters kregen we nooit uitgevlakt”, zo beoordeeld­e Devoghel de tweede set. Rychlicki had de juiste ingeving voor 14-10, het moment waarop Droszynski even Depestele afloste aan de pass. Veel inspiratie bracht de jonge Pool echter niet. Daniel Castellani begon bij 21-20 prima te schaken met Maan en Wijsmans, die mentaal was opgepept door vriendin en Yellow Tiger Lise Van Hecke. De juiste zet, zo bleek al snel: over 22-19, 23-20 en 23-22. Bontje, in een snedige bui, sloot op eerste tempo alweer winnend af: 25-23. “We werden ruim geholpen door de Ajuinen”, lachte de boomlange Nederlande­r. “En ja, ons niveau was duidelijk veel constanter.” Lou Kindt voor Walker gaf Aalst toch een straaltje hoop in de derde set. Johan Devoghel: “Tot 0-3 en 6-8 rekende ik op de kentering.

Libero Facundo SANTUCCI Frustreren­d dus, de afloop. Neen, het lukte niet. Onze precisie lag te laag om te winnen.” Zo trok Brani Skladany alle registers open aan de Maaseikse pass. Via 16-13 trok het door naar de driepunter. “We hebben deze zege niet gestolen”, aldus de dappere Slowaak. “We leverden meer kwaliteit dan de tegenstand­er.”

Sterker in receptie

Na een machtige ace van Wijsmans gaf Nicolas Bruno de bezoekers de genadeslag. “We kunnen nog beter”, lachte de Argentijns­e receptie-hoek. Bruno maakte het af met instemming van landgenoot Santucci, stevig op de libero. Het trainerstr­io Castellani, Banks en Janssen straalde: “We hadden niet verwacht zo vlot te winnen. De receptie functionee­rde voortreffe­lijk. En we hebben slim aangevalle­n.” De verschille­n waren niet zo groot? “Klopt”, besloot youngster Kamil Rychlicki. “Maar wij trokken aan het langste eind. Daar ging het om: die driepunter. Bovendien zitten we nog niet aan onze top. Zo ben ik bijna zeker van de finales.” Facundo Santucci glunderde: “We waren zo gretig. We ruiken stilaan het doel. Aan dit ritme mogen de titelfinal­es ons niet ontglippen.”

We waren zo gretig. We ruiken het doel. Aan dit ritme mag het ticket voor de play-offfinales ons niet ontglippen

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Schitteren­de aanval van Bontje tegen Mihalj.
Foto DICK DEMEY Schitteren­de aanval van Bontje tegen Mihalj.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium