Centers nemen snipperdag

Zeven bommen van Simons onvoldoend­e voor winst

- Raf COMANS

BRUSSEL-CUVA 78-65

Cuva was al zeker van de vijfde plaats dus voor hen maakte de uitslag van deze wedstrijd geen verschil met het oog op de play-offs. Toch maakte het de beste start en liep 9-17 uit met driepunter­s van Maesen en Koonings. Brussel kwam voor het einde van Q1 al terug en ging er daarna over en liep 3525 uit. Houthalen reageerde nog met een 1-10, maar geraakte er niet meer over. Brussel liep opnieuw verder uit tot 75-49 zodat de overwinnin­g van de hoofdstede­lingen niet meer in gevaar kwam.

MANNEN TOP DIVISIE 2B

AARSCHOT-HASSELT 81-103

De talrijk meegereisd­e Hasseltse supporters zagen hun ploeg opnieuw wervelen in de laatste competitie­wedstrijd. Het duo Achaaray-Brown speelde de Aarschotse verdedigin­g op een hoopje zodat er bij rust een kloof van dertien punten op het bord stond. Na de pauze stak Aarschot nog even de neus aan het venster en kwam terug tot 52-56 (25'), maar Screurs en de onvermijde­lijke Vanhove zetten opnieuw orde op zaken en tekenden voor een ruime overwinnin­g.

GEEL-LOMMEL 93-96

Spannende en mooie wedstrijd die tot het derde quarter gelijk op ging. Dan maakte Lommel de definitiev­e kloof. Vandenweye­r (ex-Lommel en neef van Schelkens) speelde een sterke wedstrijd en maakte 24 punten. Bij Lommel was Moonen sterk tegen zijn exploeg en onder de borden was de hoofdrol weggelegd voor de 18-jarige Matts De Keuster, die 16 rebounds pakte. Lommel eindigt als derde na kampioen Neufchatea­u en Sprimont en neemt het in de play-offs op tegen Oostkamp, de tweede uit de Top Divisie 2A. Hubo Limburg United heeft nooit veel kunnen rapen in Brussels. Ook gisteren keerde de ploeg van Brian Lynch met lege handen naar huis. Door toedoen van bommenwerp­er Ben Simons domineerde­n de Limburgers wel de eerste helft, maar na de rust verloren ze compleet de greep op de rebound en gaven ze zo de wedstrijd uit handen. “Onze centers moeten eindelijk eens leren goed te spelen als het er op aan komt en geen snipperdag­en nemen. Dat is beschamend. Ik ben het moe om te zien dat ze zich niet 100 procent inzetten. We konden vandaag winnen. We hadden de match in handen en dan lijden we weer een reeks domme balverliez­en en zijn we veel te slap in de rebound”, sloeg sportief manager Odell Hodge nagels met koppen. Brussels domineerde in het derde quarter de borden aan beide kanten van het terrein. Volgens de stats plukte Limburg United 4 aanvallend­e rebounds over de hele wedstrijd. “Dat waren er maximum 2”, merkte Brian Lynch op. Brussels had er 16, vier in elk quarter.

Na de rust deed Brussels wat het wou

Slaapwande­len

“We slaapwande­lden na de rust. Het werd plots een heel andere wedstrijd. We willen nog altijd de derde plaats in het klassement en in de play-offs kan het goed zijn dat we Brussels opnieuw tegenkomen. Als je de kans krijgt zoals vandaag om hen te verslaan en je laat het zo afweten, ga je nooit tegen hen kunnen winnen”, besloot Hodge. Een bom van Lodwick zorgde kort na de rust voor het grootste verschil in Limburgs voordeel bij 39-50 (22'). Brussels boog via Simmons, Ubel en Lichodzije­wski echter om naar 80-69 (36'). Zeven bommen van Ben Simons volstonden dus niet om te winnen. “De eerste helft hebben we de thuisploeg laten werken voor hun shots. Ze scoorden een paar driepunter­s, dat is wat ze het beste kunnen. Na de rust deden ze wat ze wilden. Het was beschamend, zeker na wat we hadden la-

Ben SIMONS Speler Limburg United ten zien in de eerste helft. Daar zullen we aan moeten werken voordat de play-offs eraan komen. Twintig minuten goed spelen en dan twintig slecht, dat gaat niet”, aldus de Limburgse topscorer.

Wat vertelde Brian Lynch tijdens de rust aan zijn team? En wat na de match? “Het great job van tijdens de rust werd shitty job na de wedstrijd”, antwoordde de Limburgse coach droogjes.

?? Foto GEERT TRESIGNIE ?? Desiron (links) houdt Foerts (14) van zich af.
Foto GEERT TRESIGNIE Desiron (links) houdt Foerts (14) van zich af.