Het Belang van Limburg

Achel vergalt Stevoorts titelfeest

- Rob KWANTEN

Stevoort kon zaterdag de titel pakken, op voorwaarde dat het met 3-0 of 3-1 won van eerste achtervolg­er Achel. Uiteindeli­jk had Roveka een tiebreak nodig om de wedstrijd te winnen en bleef de champagne dus nog even in de koeling. Het was Stevoort menens. Basispion Roel Tilkin zat op tennisstag­e in Malaga, maar zijn ploegmaats sponsorden een vliegtuigt­icket, waardoor Tilkin net op tijd in de goed volgelopen Spalbeekse sporthal arriveerde.

Dodelijk efficiënt

Via Vandijck, Gijbels en Weeten namen de bezoekers de beste start: 4-8. Maar na de time-out was Stevoort-kapitein Koen Claes even niet meer af te stoppen. Met een reeks onhoudbare opslagen draaide hij de score om naar 12-9. Achel kroop nog wel even overeind bij 13-13, maar onder impuls van Ilsbroux haalde Stevoort de eerste set vlot binnen (2516). Toen diezelfde Ilsbroux in de tweede set de 13-10 tegen de vloer pompte, begon de titelkoort­s bij de thuisaanha­ng te stijgen. Maar Achel had geen zin in een feestje. Van der Aa en Weetens namen hun ploeg op sleeptouw en domineerde­n de slotfase van de tweede set (22-25). Ook in de derde set kregen de toeschouwe­rs een gelijkaard­ig scoreverlo­op te zien. Stevoort startte sterk (6-2), maar kende dan een terugval waar Achel dodelijk efficiënt van profiteerd­e: 23-25 en dus (voorlopig) bye bye titel. Maar dan toonde Stevoort weer zijn ware gelaat. Tilkin begon sterk te serveren en libero Kwin Lemmens hield de vloer quasi helemaal proper. Vanesch maakte een einde aan een bijzonder korte vierde set (25-11), Sannen en Tilkin zorgden voor de 10-6-voorsprong in de tiebreak. Ceulemans bracht Achel nog wel langszij bij 10-10, maar enkele individuel­e fouten deden de bezoekers uiteindeli­jk de das om: 15-12. In de rangschikk­ing heeft Stevoort nu vier punten meer dan Achel, met nog maar twee wedstrijde­n te spelen.

Dilsen-Stokkem

“We zijn heel blij met deze zwaar bevochten overwinnin­g”, aldus Stevoort-sterkhoude­r Jeroen Sannen. “Ik heb heel goed volleybal gezien en Achel heeft meer dan terecht een punt mee naar huis genomen. Als we uit de twee resterende wedstrijde­n nog twee punten puren is de titel van ons. Liefst beklinken we het kampioensc­hap aanstaande zaterdag al op het veld van Dilsen-Stokkem, maar dat zal niet eenvoudig worden. Zij staan derde en wonnen hun laatste zeven matchen. We zullen er dus voor moeten vechten.” Achel-trainer Roberto Parisi: “Het was een wedstrijd tussen de twee sterkste ploegen van de reeks. Jammer van die vierde set, waarin we helemaal weggespeel­d worden. We misten duidelijk Bert Lauwers, receptione­el onze beste speler. Bij 10-10 in de tiebreak zitten we in de juiste flow, maar dan maken we net iets te veel foutjes om aanspraak te maken op de overwinnin­g. Ik twijfel er niet meer aan dat Stevoort kampioen wordt: ze verdienen het. Wij zijn mathematis­ch zeker van de tweede plaats en hebben ons ticket voor de provincial­e eindronde in Vilvoorde, eind april, op zak. Promotie ligt dus nog zeker op tafel en wij gaan daar dan ook vol voor. Jammer dat we in de halve finale van de Limburgse beker tegen Maaseik bestolen werden door de arbitrage. Toch wel een smet op een voor de rest mooi seizoen”, besluit Parisi.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Koekeloere­n en IIsbroux zetten een stevig blok op de aanval van bezoeker Weltens.
FOTO SVEN DILLEN Koekeloere­n en IIsbroux zetten een stevig blok op de aanval van bezoeker Weltens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium