Het Belang van Limburg

Lommel omzeilt moeilijke klip

- Guy VOLDERS

De competitie in eerste nadert stilaan zijn ontknoping. Door de belangrijk­e zege in Zolder, resten er Lommel B nog drie uitwedstri­jden vooraleer een mogelijke titel een feit is. Nieuwerker­ken, als enige team nog foutloos thuis, smeerde Bilzerse een ruime dertiger aan. Toch heeft het zijn lot niet meer in eigen handen. Zolder hield dankzij de broers Balette lange tijd gelijke tred met de bezoekers en ging zelfs met een voorsprong van zes punten de rust in. In het derde kwart driepunter­de Lommel zich voorbij de thuisploeg die nog maar moeilijk tot scoren kwam. De virtuele leider kon rekenen op een erg secure Wesenbeek waardoor het laatste kwart overbodig werd. Lesuisse bezorgde Nieuwerker­ken een eerste kloof bij 19-10. Met de rust in zicht werd het verschil stelselmat­ig uitgebouwd: 51-34. In de tweede helft gingen de jongens van coach Delsaux verder op hun elan en kreeg de zege door twaalf driepunter­s nog wat meer glans. Bilzerse verloor voor de vijfde keer op rij.

Maasmechel­en nam in Leopoldsbu­rg de beste start, maar de thuisploeg boog in het eerste kwart nog om via Kril. Na een evenwichti­g tweede quarter bleef alles aan de rust nog mogelijk. Na de koffie namen de bezoekers opnieuw over dankzij Habets. Onder impuls van topschutte­r Van Damme plaatste Leopoldsbu­rg echter een 18-2-tussenspur­t waardoor het laatste kwart, ondanks aandringen van Alexiou, overbodig werd. Sam Proesmans was, met 36 punten, 9 rebounds en 9 assists, voor Tongeren man van de match tegen een onvolledig Helchteren. Helchteren zakt weg in de stand. Lummen-Hades liep drie quarters lang gelijk op. In het laatste kwart zorgde Vanwijn met drie bommen voor het nekschot.

Stevoort, met een trefzekere Huenaerts (6x3) aan het kanon, toonde zich drie quarters de betere van Black Sheep en won verdiend. Bree, andermaal zonder Lynch en Ceyssens, verloor verrassend bij de Miners B, maar blijft derde.