Het Belang van Limburg

Initia blaast titelstrij­d nieuw leven in

- Ivo KWANTEN

Tongeren kon bij winst een optie nemen op deelname aan de finale van de play-offs. Hasselt daarentege­n moest winnen om de titelstrij­d nieuw leven in te blazen. En zo geschiedde. Met nog drie matchen voor de boeg ligt er tussen Tongeren en Initia nog een kloofje van één punt. Beklijvend was deze derby tussen Tongeren en Hasselt zeker niet, hoogstaand evenmin. Maar met Initia Hasselt kregen we een verdiende winnaar. “De uitslag zegt voldoende zeker”, besluit Ruben Roelants. “We hebben de voorbije week op training veel tijd en energie gestoken in het organisere­n van onze verdedigin­g. En met resultaat. We slaagden erin die goede organisati­e zestig minuten lang aan te houden. We hebben gedaan wat we moesten doen en doen weer volop mee voor de titel.”

Gemiste kans

Het eerste doelpunt kwam op conto van de thuisploeg. Maar Tongeren, dat Barnyak en Feldmann miste, had het moeilijk. Te weinig beweging, te weinig splijtende passes en dus ook nauwelijks kansen. Precies zoals Initia het wenste. Robyns, Vossen en Roelants voerden de druk op de thuisdefes­ie wel op. En dat leverde als snel een voorsprong van vijf doelpunten op: 3-8 en 9-14 aan de rust. In de tweede helft liep het verschil al snel op tot acht: 13-21. Tongeren kende tussen de 45’ en 50’ een goede periode. Een ontketende Qerimi herleidde de achterstan­d tot drie doelpunten, 21-24. Maar dat was het dan. Bogaerts, Robyns, Roelants en Van Criekinge deden de balans definitief in het voordeel van Hasselt kantelen. “Een gemiste kans”, sakkert voorzitter Luc Tack van Tongeren. “En niet meteen een prestatie om volgend weekend met vertrouwen naar Bocholt te reizen.”