Het Belang van Limburg

“Moeten volwassene­r worden”

Beerschot-wilrijk houdt thuisploeg met z’n tienen in bedwang

- Jeroen FISSETTE

Zelfs met z’n tienen kwam Beerschot-Wilrijk nooit in de problemen tegen een voor doel onmondig Sporting Hasselt. Van Den Bergh stopte in de openingsfa­se de doorgebrok­en Saglam foutief af en werd daarvoor ook terecht van het veld gestuurd. Maar dichter bij een doelpunt zou de thuisploeg daarna niet meer komen. Mission Impossible begon ideaal voor de thuisploeg. Saglam werd mooi weggestuur­d en Van Den Bergh trok aan de noodrem. Scheidsrec­hter De Prins bestrafte de ingreep moedig en terecht met een rood kaart. “Een terechte beslissing”, aldus een bedrijvige Ridwane M’Barki. “We probeerden daarop druk naar voren te zetten en toonden dat we na die 6-0 in Virton geen bende geslagen honden waren.”

Echt doelgevaar kon Hasselt ondanks de numerieke meerderhei­d echter niet afdwingen. “Op één of andere manier sloop toch het gevoel dat we die match nog kunnen verliezen in onze ploeg. De ingesteldh­eid om die nederlaag te vermijden, krijgt dan de bovenhand. Dat moet eruit. We moeten volwassene­r worden. Dat klinkt misschien raar uit de mond van één van de jongste spelers van de ploeg, maar iedereen moet vanaf het eerste fluitsigna­al er vol voor gaan. Nu, het is natuurlijk niet altijd een nadeel om met tien te vallen”, gooit M’Barki er nog even een voetbalcli­ché tussen door.

Negen op negen

Feit is wel dat dit Hasselt een geweldig gebrek aan efficiënti­e heeft. “Ik hoop me nog te bewijzen. Nu moet het gebeuren. We moeten gewoon voor de negen op negen gaan”, klinkt M’Barki erg optimistis­ch over het slot van de competitie. Beerschot-trainer Marc Brys loofde echter zijn tegenstand­er. “We wisten dat we een scherpe ploeg gingen tegen krijgen. Na die snelle rode kaart hebben we slim gespeeld. Dankzij een geweldig mooi openingsdo­elpunt was de zege ingezet”, aldus de bezoekende trainer. SP. HASSELT - Voor de wedstrijd was er een korte doch hevige confrontat­ie tussen enkele fans van Beerschot en Hasselt. *** Vandermeer­en, Carratta en Di Lallo zijn volgende week geschorst voor de derby tegen Patro. *** Na elf minuten ging het licht even uit in het Stedelijk Sportstadi­on. Een euvel dat na tien minuutjes was opgelost.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Van den Bergh tracht een voorzet van Mustapha Jarju (Sporting Hasselt) in de kiem te smoren.
Foto SVEN DILLEN Van den Bergh tracht een voorzet van Mustapha Jarju (Sporting Hasselt) in de kiem te smoren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium