Het Belang van Limburg

“Ref twee keer in fout”

Leider THES ziet Berchem tot op een punt naderen

- Kristof JACOBS

THES verloor gisteren onverdiend op het veld van Rupel Boom en ziet eerste achtervolg­er Berchem naderen tot op één punt. De Looienaars misten enkele grote kansen en kregen een kwartier voor tijd het deksel op de neus. “Maar ik sta nog altijd liever een punt voor dan eentje achter”, aldus trainer Wouter Vrancken. In een evenwichti­ge eerste helft was de eerste kans voor de bezoekers. Bennassar knalde de kans echter over. Aan de overkant kwam THES goed weg toen Van Oudenhove een bal van de lijn keerde. Iets voorbij het halfuur staken de bezoekers nog eens de neus aan het venster, maar de doelman had een prima parade in huis op een schot van Vanwelkenh­uysen. THES kwam gedreven uit de kleedkamer en werd genekt door de scheidsrec­hter toen Bennassar scoorde, maar afgefloten werd voor vermeend buitenspel. Niet veel later kon Bennassar alleen richting doelman, maar hij besloot op Snyders. Een kwartier voor tijd klom de thuisploeg op voorsprong toen De Paepe een corner voorbij Ghijsens kopte. Convents was dicht bij de 1-1, Rupel Boom besloot nog op de paal. In de slotminuut ging een scherpe vrijschop van Reynders nog aan iedereen voorbij.

“Naar onszelf kijken”

Coach Wouter Vrancken was na afloop ontgoochel­d. “In de eerste helft ging het goed op en af”, aldus Vrancken. “Het was een stevige match, met veel diepgang. Het was daarom niet altijd mooi, maar de bedoelinge­n waren goed. Na de rust waren we de betere ploeg en was het balbezit voor ons. Maar naar mijn mening ging de scheidsrec­hter bij twee cruciale fases in de fout. Ten eerste was er die goal van Omar, die hij onterecht affloot voor buitenspel. En wat later verdiende Bennassar een strafschop voor een duw in de rug, maar hij kreeg zelf geel. Als we bij een van die twee fases op 0-1 kwamen, was de match voor ons. In ieder geval chapeau voor de groep, want ondanks die afwezigen hebben we het goed gedaan. Berchem won wel en nadert tot op een punt, opnieuw na een late penalty. Maar we kijken niet naar hen. We focussen nu op de volgende matchen, die ook niet makkelijk zullen zijn. Ik sta nog altijd liever een punt voor dan een punt achter.” Annab en Bennassar dit weekend geschorst

Annab en Bennassar kregen hun derde gele kaart en zijn dit weekend thuis tegen WoluweZave­ntem geschorst. Moutawakil en Van Tilburg zijn er dan wel weer bij. Battista sukkelt nog steeds met zijn blessure, hij is nog onzeker. *** Hulptraine­r Marc Reykers was er gisteren niet bij. Hij keerde voor aanvang van de wedstrijd met griep huiswaarts.

?? FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Burak Kardes (THES) wordt onderuit gehaald door Jonas Laureys.
FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY Burak Kardes (THES) wordt onderuit gehaald door Jonas Laureys.