Het Belang van Limburg

“Moeten meer klootzak zijn”

-

KVK Wellen is van een kale reis uit Betekom teruggekee­rd. In een 3-3 doelpunten­kermis sleepten de Antwerpena­ren in extremis nog een punt uit de brand. “We gaven drie cadeaus weg”, aldus coach Francis Vanhamel. Een doelpunten­kermis zonder winnaar. Niet bepaald het resultaat waar de Wellense aanhangop zat te wachten, want door de zege van Diest tegen Sterrebeek zakt KVK weer een plaats in de stand. “Hetzelfde liedje als vorige week, zij scoren waar wij missen”, klonk het bij Wellen-coach Francis Vanhamel na afloop. KVK domineerde de hele match lang en kwam telkens op voorsprong, maar vergat de kloof te vergroten en kreeg in de allerlaats­te minuut het deksel op de neus. “De drie tegendoelp­unten waren cadeaus met een grote strik”, ging Vanhamel verder. “Die jeugdzonde­s betaal je cash in de degradatie­strijd. Ook voorin liep het niet goed. Vijf minuten ver in de tweede helft moest het 2-4 staan, we vergaten het echter af te maken. Dit mag niet in de hoofden van de spelers kruipen, ik geloof 100% in het behoud, maar dan moeten de ballen wel tegen het net beginnen vliegen.”

“Dringend punten nodig”

Man-in-vorm Heeren liet zaterdag weer twee assists optekenen. Naast Degeling stond Yildiz na lange tijd nog eens aan het kanon en vond ook jongeling Gilles Marchandis­e de weg naar doel. “Hopelijk lukt het de komende weken nog een paar keer, want we hebben punten nodig”, reageerde die laatste. “Wéér een tegendoelp­unt in die slotfase is natuurlijk balen, vooral omdat de schuld bij onszelf ligt. Tegen Betekom voelden we dat er een doelpunt in de lucht hing en op zo’n momenten moeten we meer klootzak worden. Nu krijgen we het deksel op de neus en wordt het onnodig spannend.”

Een scenario dat vermeden had kunnen worden als het aan Vanhamel lag. “De ploeg draait terug, maar ik had toch graag een maand of twee langer de tijd gehad om te bouwen. Donderdag sprak ik met het bestuur. Zodra het behoud verzekerd is, hak ik de knoop over een verlengd verblijf door”, besloot hij.

 ?? FOTO MIST ?? Glenn Lowet vecht voor eigen doel een luchtduel uit.
FOTO MIST Glenn Lowet vecht voor eigen doel een luchtduel uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium