Het Belang van Limburg

Motor: Ramon Voorn

“Te veel tegengoals”

-

FC LANDEN A ZONHOVEN VV 1 3

De wederoptre­dende Kevin Jansen legde de wedstrijd op het halfuur in een beslissend­e plooi: 0-2. Een licht toegekende strafschop gaf Landen in de slotfase nog wat hoop, maar dan stelde Bollen de bezoekende zege veilig: 1-3. Voor Zonhoven zijn dit drie belangrijk­e punten in de strijd om het behoud.

KVK BERINGEN ZEPPEREN BRUSTEM

0-1 1 2

Zepperen Brustem boekte zaterdagav­ond een 1-2-zege op het veld van Beringen. Driessen, die eerder al dichtbij de openingstr­effer kwam, maakte de 0-1 van Lormans nog wel ongedaan, maar op het uur zorgde Hayen voor de 1-2. Hij deed wat Tibari even voordien aan de overkant verzuimde: scoren. Beide ploegen eindigden met tien na rood voor Cosemans en Driessen. Omwille van de langdurige blessures van Van Caubergh en Petroncian­a werd in extremis de Nederlands­e exprof Ramon Voorn (foto), die bij Bocholt niet meer tot een akkoord was gekomen, binnengeha­ald. Een uitstekend­e transfer, zo zou blijken, want zodra Voorn voor de defensie werd geposteerd, dirigeerde en coachte hij het team naar de titel. “Ach, het hangt niet van één man af. In de tweede ronde hebben we vooral beter geknokt”, zegt Voorn. “De veranderin­g van systeem heeft punten opgeleverd. En in die goede periode van ons hebben de andere kanshebber­s punten laten liggen.”

Naar volgend seizoen toe wijst hij er wel op dat Termien veel scoort, maar tegelijk ook veel goals incasseert. “Als we die fouten blijven maken, gaan we het moeilijk krijgen.”

Maar daarom precies heeft de club ook Hustinx aangetrokk­en.

DH JEUK RC PEER 1 0

DH Jeuk zette gisteren Racing Peer met 1-0 opzij. De thuisploeg had in een matige wedstrijd, met veel middenveld­spel, de beste kansen. Daarvan konden ze eentje benutten. De onvermijde­lijke Nicolas stond kort na de pauze alweer op de juiste plaats bij een voorzet va Weeghmans: 1-0. De bezoekers konden daar weinig of niets tegenover stellen.

MELO ZONHOVEN BILZEN WALTWILDER 0 4

Bilzen-Waltwilder bleek een maat te groot voor Melo: 0-4. Lacroix opende al snel de score met een trap in de kruising: 0-1. Appermont maakte de tweede helft met twee goals in vijf minuten helemaal overbodig: 0-3. De thuisploeg, die vóór rust wel de lat trof via Asnong, bleek onmondig voor doel. Lacroix legde de 0-4eindcijfe­rs vast.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium