Het Belang van Limburg

EENDRACHT TERMIEN HEEFT TITEL BEET

- Jos CASTERMANS

Na respectiev­elijk een zevende, tweede, vierde, negende en tweede plaats heeft Eendracht Termien eindelijk de zo geviseerde promotie naar het nationale voetbal te pakken. De leider had er gisteren in Herk-de-Stad wel acht kunnen/moeten maken, maar een sublieme doelman Valkeners verhinderd­e dat. Niet getreurd echter: een vroeg doelpunt van Baur volstond om de feestelijk­heden op gang te trappen. “Eten, drinken, een DJ, alles is voorzien. We gaan in onze kantine een klein balleke houden”, gaf voorzitter Johan Lantmeeter­s enthousias­t mee.

Voor de afscheidne­mende tien Fabrizio Cammalleri is het de derde titel op rij. “Ja, twee bij Thes en nu hier”, glimlachte hij rustig.

En hij voegde eraan toe: “Gezien dat niemand van ons in jullie referendum bij de laureaten staat? Bij ons steekt er niemand bovenuit. Soms was de een in topvorm en als die terugviel nam een ander dat over.”

Die homogene, kwalitatie­f sterke spelersker­n is het werk van Danny Ceyssens en ondervoorz­itter Roger Nijs.

“Tien jaar geleden heeft het huidige bestuur de zaak hier overgenome­n”, zegt Ceyssens. “Toen zeiden we dat we binnen tien jaar nationaal wilden spelen. Dat is ons gelukt.”

Nijs: “We hebben een ruime kern waardoor we het niveau konden aanhouden bij blessures en schorsinge­n. Er staat iets. We halen twee spelers bij en er volgen nog drie jongeren. We hoeven niet veel bij te halen. Door onze eigen spelers te houden, hebben we ook goede transfers gedaan.”

HERK

FC - TERMIEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium